Η κοροϊδία και η... υπερωρία πάνε σύννεφο

“Μία κυβέρνηση ΓΕΜΑΤΗ ιδεοληψίες και ένα Κράτος- πατερούλης, ο μεγαλύτερος εχθρός της επιχειρηματικότητας και συνάμα ο καλύτερος εργοδότης στον πλανήτη Γη, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ανεργία, υπερφορολογώντας τους πάντες και τα πάντα, διώχνοντας επενδύσεις και φέρνοντας αλλεργία στους επενδυτές και την υγιή επιχειρηματικότητα.



Η πικρή πραγματικότητα, που την ξέρουν, είναι πως χωρίς επενδύσεις, επενδυτές και «κακό κεφάλαιο» η ανεργία ΔΕΝ θα μειωθεί ποτέ, όσους και αν προσλάβουν στην ΕΡΤ, οι υπάλληλοι της οποίας θα λάβουν περίπου 3 εκ υπερωριακής εργασίας.

Στο προσχέδιο προυπολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπεται πως «ο δείκτης ανεργίας σε εθνικολογιστική βάση εκτιμάται ότι θα σημειώσει βραχυπρόθεσμη επιδείνωσή».

Από 24,6% το ’14 θα πάει στο 25,4% το ’15 και εκτιμάται στο 25,8% το ’16, δηλαδή περαιτέρω αύξηση 5,7% στα 2 τελευταία χρόνια.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η κα Αντωνοπούλου και ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή «η άγρυπνη αριστερή συνείδηση της κυβέρνησης» που είπε ο πρωθυπουργός, μας μίλαγαν για την επιδίωξη της κυβέρνησης για 300.000 νέες θέσεις εργασίας σε ορίζοντα 2 ετών...

Η συνέχεια δυστυχώς, είναι γνωστή.

Τι γίνεται τώρα;;;

Η κυβέρνηση αφού κάνει τα πάντα για να ΜΗΝ επιβιώσει καμία επιχείρηση και να ΜΗΝ έρθει ούτε μισή επένδυση στο ήδη ραδιενεργό και άκρως τοξικό οικονομικό περιβάλλον της Μπανανίας δίνει «ιδιαίτερη έμφαση στις δαπάνες για προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης μέσω των σχεδιαζόμενων ενεργητικών πολιτικών για την απασχόληση, οι οποίες προβλέπεται να ανέλθουν σε 500 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 120 εκατ. ευρώ έναντι των εκτιμήσεων κλεισίματος για το 2015.»

Το ΑΧΡΗΣΤΟ, ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ, ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΟ και ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΜπανανοΚράτος θα αναλάβει την εξασφάλιση προσωρινής απασχόλησης και την εξασφάλιση εισοδήματος στους ανέργους που θα συμμετέχουν βάσει των προγραμματικών δηλώσεων της κας Αντωνοπούλου αφού «φυσικά», διώξει και τον τελευταίο επιχειρηματία.

Δεν υπήρξε ούτε μία χρονιά από το 1980 έως τώρα, είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, είτε με ρούβλι, είτε με επιδοτήσεις, είτε με υπερκατανάλωση, είτε με παροχές, είτε με μνημόνια, είτε με υπερδανεισμό, είτε με «Τσοβόλα δώστα όλα» που να δημιουργήθηκαν περισσότερες από 100.000 νέες θέσεις εργασίας σε αυτήν την χώρα.

Δεν υπήρξε καμία.

Ακόμα και όταν η ανάπτυξη ήταν σταθερά πάνω από το 3% για σχεδόν μία δεκαετία.

Ακόμα και όταν ξεπερνούσε το 5% το 2003 ή το 2007.

Ποτέ.

Καμία, με εξαίρεση το 1995 που δημιουργήθηκαν περίπου 130.000.

Τα περισσότερα χρόνια, με ανάπτυξη από 2 έως 4% οι νέες θέσεις δεν ξεπερνούσαν τις 50.000.

Το ’85 με ανάπτυξη περίπου 3% : 20.000

ΤΟ ’88 με ανάπτυξη 4,7% : 60.000

Το ’90 με μηδενική αύξηση ΑΕΠ : 50.000

Το ’92 : 50.000

Το ’94 : 65.000

Το ’96 : 50.000

Το 2000, το ’02, το ’03, το ’04, το ’05, το ’06 και το ’07 με υπερδανεισμό και τα γνωστά, με ανάπτυξη σταθερά άνω του 3%, που πλησίαζε ακόμα και το 7% οι θέσεις εργασίας που δημιουργούσε η ελληνική οικονομία ήταν 50, 60, 70, 40, 50, 70, 50 χιλιάδες αντίστοιχα.

Χρειάζεται μία δεκαπενταετία συνεχούς ανάπτυξης και σταθερής εισροής επενδυτικών κυμάτων στην επενδυτική έρημο της Μπανανίας, της κοιτίδας του Κρατισμού, της υπερφορολόγησης, της Βιομηχανίας Νόμων, της φορολογικής παράνοιας και αστάθειας, της εσωστρέφειας και του Δημοσιουπαλληλισμού και ακόμα συζητάμε αν χρειαζόμαστε Κωπαίδες και τι θα κάνουμε με τους επίορκους;;;

Χρειαζόμαστε άμεσα την καλύτερη επίδοση στην δημιουργία θέσεων εργασίας των τελευταίων 35 ετών, επίδοση που συνέβη υπό άλλες συνθήκες και σε άλλο διεθνές περιβάλλον και αυξάνουμε φόρους και εισφορές;;;

Χρειαζόμαστε τις επιδόσεις που είχαμε την περίοδο του υπερδανεισμού, των υπερπαροχών και της πέτσινης υπερανάπτυξης… και επιμένουμε να διώχνουμε επενδυτές υπερφορολογώντας;;;

Αυτά τα τραγελαφικά, δεν πτοούν ορισμένους που συνεχίζουν τις βαρυσήμαντες δηλώσεις για σχέδια, βρίσκοντας, δυστυχώς, ακροατήριο, όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα.

Τα παχιά λόγια σε ευήκοα ώτα έχουν αποδειχθεί αλάνθαστη και αποδοτικότατη τακτική στην κρατικοδίαιτη δημοσιουπαλληλική Μπανανία.

Το δούλεμα και οι... υπερωρίες πάνε σύννεφο.”



Δημοφιλείς αναρτήσεις