Ήμαρτον κύριε Βαρουφάκη!

“Ομολογώ ότι αυτή η τακτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με αιφνιδιάζει με την αφέλειά της. Αντί να επιδιώκουμε να έχουμε μία κοινή δήλωση με τους θεσμούς για σοβαρή πρόοδο στις συνομιλίες, βγαίνουμε και λέμε κάθε φορά μόνοι μας ότι όλα πάνε μια χαρά ...



... ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, ότι έχουμε καλύψει τα 3/4 της απόστασης που μας χωρίζει από τους δανειστές μας, ότι έχουμε ξεκινήσει στις Βρυξέλλες να γράφουμε το τελικό κείμενο της συμφωνίας (!) και διάφορα άλλα τέτοια καθησυχαστικά.

Την ίδια ώρα όμως όλοι οι ξένοι διαψεύδουν αυτό το κλίμα αισιοδοξίας και απαντούν πως οι ελληνικοί ισχυρισμοί δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, και ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα μέχρι την ευτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Και στο μεταξύ συνεχίζεται η εκροή των καταθέσεων, η αγορά βουλιάζει και ο τουριστικός κλάδος δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα λόγω της συνεχιζόμενης αστάθειας.

Πάντως αυτό που είδα σε σημερινό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων δεν έχει προηγούμενο:

ο φακός ενός οξυδερκούς ρεπόρτερ φωτογράφισε με μεγάλη ευκρίνεια την πρώτη σελίδα του ντοσιέ που είχε μπροστά του ο Βαρουφάκης όταν κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον Τσίπρα και άλλους υπουργούς, και το κανάλι ανέλυσε τις χειρόγραφες σημειώσεις μία προς μία!

Ήμαρτον κύριε Βαρουφάκη!

Δεν αντιλέγω ότι είστε ευγενέστατος άνθρωπος και αντικομφορμιστής αλλά συνειδητοποιήστε επιτέλους ότι είστε υπουργός και δείτε τα καθήκοντά σας και τη στάση σας λίγο πιο σοβαρά.

Αυτό που γίνεται είναι κρίμα για την αξία σας και την υστεροφημία σας...”


“Εκλαμπρότατε κ. Υπουργέ των Οικονομικών,
Διάβασα σε μία σοβαρή εφημερίδα ότι στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων, μας «δίνουν» τον ΦΠΑ για να τους δώσουμε τα «εργασιακά». (Για να έρθουν επιτέλους επενδύσεις).
Εάν αυτό ισχύει και επειδή η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, θα σας πρότεινα να δεχθείτε αυτή την ανταλλαγή.
Δώστε ότι ζητούν στα εργασιακά και λάβετε στα χέρια σας τον ΦΠΑ.
Όπου εκεί η πρότασή μου, είναι κοντά στη δική σας.
Δηλαδή:
5% ΦΠΑ σε βιβλία, εισιτήρια (θεαμάτων και μέσων μεταφοράς), φάρμακα, εφημερίδες και περιοδικά
10% ΦΠΑ σε τρόφιμα και σε υπηρεσίες
15% ΦΠΑ σε όλα τα άλλα.
Το παραπάνω μέτρο θα συνοδεύεται με τον εξής νόμο:
Τα δελτία παροχής υπηρεσιών (γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, αλλά και ταβέρνες, ξενοδοχεία κλπ) θα επιβαρύνονται με 10% ΦΠΑ και η δαπάνη αυτή θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα κατά ένα ποσοστό.
Στις αποδείξεις με 15% ΦΠΑ θα πραγματοποιείται λοταρία με μεγάλα ποσά για τους νικητές.
Επίσης αν πιάστηκε κάποιος να μην κόβει απόδειξη, τότε να του επιβληθεί πρόστιμο ίσο με το δεκαπλάσιο της αξίας της, άμεσα καταβλητέο στην Εφορία.
Τόσο απλά, τόσο όμορφα.
Α, και βάζω στοίχημα ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθούν τα έσοδα.
Γιατί οι περισσότεροι θα πούμε στον υδραυλικό μας: «δώσε μου μία απόδειξη και δεν πειράζει, θα πληρώσω 55 ευρώ αντί για 50, γιατί θα τη βάλω στη φορολογική μου δήλωση».
Γιατί όλοι θα ζητήσουμε απόδειξη από την ταβέρνα και έτσι με αυτό τον τρόπο και με την κατάλληλη διαφήμιση θα εμφανισθούν πολλά εισοδήματα και θα πιαστεί ένα μέρος της φοροδιαφυγής.
Από την άλλη πλευρά θα φθηνύνουν τα προϊόντα: α) για τους Έλληνες που έχουν μειωμένα εισοδήματα, β) για τους ξένους τουρίστες οι οποίοι θα καταναλώσουν περισσότερο.
Με αποτέλεσμα η οικονομία να δεχθεί μία ώθηση προς τα εμπρός.

ΥΓ. Εννοείται ότι ο ΦΠΑ θα είναι ο ίδιος σε όλη τη χώρα.”




Δημοφιλείς αναρτήσεις