Γεμισαμε καραγκιοζηδες, μεσα και εξω ...

“Ο Γαλλος πρωθυπουργος ζηταει παλι καταλογο με μεταρρυθμισεις. Πλακα πλακα, μας τα'χουν κανει τσουρεκια οι αστειοι τυποι. Δεν ειναι οτι δεν πρεπει να απολογηθουμε. Ειναι το σε ποιον πρεπει να απολογηθουμε.Επειδη οσοι μας την πεφτουν σημερα οφειλουν πρωτοι αυτοι να μας δωσουν εναν καταλογο, στον οποιο θα παρατιθενται αναλυτικα ολα αυτα που ηλεγξε και ενεκρινε η Τροϊκα "τους" πεντε χρονια τωρα.

Ολα αυτα που οι ιδιοι δέχτηκαν πρόθυμα και "ορθολογιστικά" ως γεγενημενα και τετελεσμενα, και με βαση τα οποια εστειλαν χουβαρντάδικα τα λεφτα και τα συγχαρητηρια στους μαυρογυαλουρους, στέλνοντας ταυτόχρονα σε μας τον λογαριασμό.

Διοτι η αποτελεσματικοτητα των ελληνικων κυβερνησεων ειναι πλέον και το μετρο της δικης τους αποτελεσματικοτητας.

Και η τιμιότητα των ελληνικων κυβερνησεων μέτρο και της δικής τους τιμιότητας.
Υπο αυτην την εννοια θα ηταν πιο σοβαρό, αντι να μας κουνανε το δακτυλο να βγαλουν τον σκασμο και να κοιταξουν να βρουν μια ανθεκτική, πραγματικη λυση ...”

Γαλλία: Αναμένουμε λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις

Η Γαλλία αναμένει από την Ελλάδα "μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις", εάν θέλει να λάβει νέα ευρωπαϊκή βοήθεια, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στην πορτογαλική εφημερίδα Diario Economico, κρίνοντας "ανεπαρκή" την πρόοδο της Αθήνας.

Ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία, σε αυτή τη συνέντευξη καλεί τις ελληνικές αρχές "να επιμείνουν στις προσπάθειές τους", ενώ η αβεβαιότητα παραμένει για το κατά πόσο θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να αποπληρώσει τις οφειλές της από το Μάιο.

"Η θέση της Γαλλίας ουδέποτε άλλαξε: πρέπει να ληφθεί υπόψη η ψήφος του ελληνικού λαού, αλλά υπάρχει επίσης ένα θεσμικό πλαίσιο και δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Αυτά πρέπει να τηρούνται", σχολιάζει ο Βαλς στην οικονομική εφημερίδα.

"Όπως το γνωρίζετε, ο χρόνος πιέζει. Το ελληνικό δημόσιο αναμένεται σύντομα να αντιμετωπίσει την εκπνοή προθεσμιών αποπληρωμής δόσεων. Και τα πράγματα είναι απλά: προκειμένου η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική βοήθεια να μπορεί να παίζει κανονικά, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ορίσει γρήγορα μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

"Υπάρχει πρόοδος, ωστόσο ακόμη δεν είναι αρκετή. Οφείλουμε συνεπώς να καλέσουμε τις ελληνικές αρχές να επιμείνουν στις προσπάθειές τους", δηλώνει ο Βαλς, ο οποίος υποστηρίζει μια "λύση αποδεκτή για όλους", προσθέτοντας ότι για τη Γαλλία, μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν αποτελεί "επιλογή".