Νενικήκαμεν ... Το μνημόνιο έγινε «διευθέτηση» και η Τρόικα «θεσμοί»

“Κατά τα άλλα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, οι πόρoι θα αποδεσμευτούν μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή της, θα εξεταστεί η πιθανή νέα «διευθέτηση» από τους "θεσμούς", τα χρήματα του EFSF θα μείνουν στον EFSF, το Eurogroup θα αποφασίζει όπως ανέκαθεν ...



... πριν από κάθε εκταμίευση δόσης, η Ελληνική πλευρά θα σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές, η Ελλάδα δεν πρέπει να ανατρέψει μεταρρυθμίσεις και να εισάγει νέα μέτρα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των «θεσμών» και χωρίς αυτά να αντικατασταθούν με ισοδύναμα....

Ετσι η "αμείλικτη διαπραγμάτευση" έγινε ένα ψυχόδραμα (κατ’άλλους ένα b-movie) που παρακολούθησαν αναπαυτικά από τους καναπέδες τους εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο με έξοδα δικά μας (κάνα δυο τα εκατό παραπάνω τόχασε το ΑΕΠ αυτούς τους τρεις μήνες που πάγωσαν τα πάντα), ανάμεσα στα πράγματι τραγικά γεγονότα της Ουκρανίας, της Συρίας, της Βενεζουέλας.

Κάτι σαν το σατυρικό δράμα με τους αλλοπαρμένους σατύρους που χοροπηδούσαν ξέφρενα και ελάφρωναν το βάρος των τραγωδιών στην αρχαιότητα. το όνομα του οποίου προήλθε από τον χορό του, που αποτελείτο από Σατύρους των οποίων η ωμή φυσικότητα και η αχαλίνωτη ευθυμία προσέδιδαν στο όλο θέαμα ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ενώ μπροστά στον χορό των Σατύρων εμφανίζονταν θεοί, ημίθεοι, και άρχοντες πόλεων με κυρίαρχη την εμφάνιση του Διονύσου καθώς και άλλων που σχετίζονταν μ΄εκείνον όπως ο Ερμής, ο Ήφαιστος κ.λ.π.

Το πληρώσαμε λίγο το θέαμα, θα κοστίσει κατιτίς στις τσέπες μας όταν θάρθει ο λογαριασμός σε λίγο, σε ανεργία και σε φόρους, αλλά άξιζε τον κόπο.

‘Ένας υπέροχα "διευθετημένος» τραγέλαφος των «θεσμών». Φτιάξτε τις εικόνες στο μυαλό σας,ανοίξτε ένα μπουκάλι καλό κρασί, ρίξτε καμιά σερπαντίνα, άφθονο χαρτοπόλεμο, και γλεντήστε το με κέφι.

Καλή Αποκριά μέρες πούναι.”




Δημοφιλείς αναρτήσεις