Απλά Τραγικοί!!! Δίνουν συντάξεις ακόμα και ΤΩΡΑ στα 49

“Πλέον ένας συνταξιούχος για κάθε ένα απασχολούμενο στον ιδιωτικό τομέα και η κυβέρνηση ατάραχη συνεχίζει το εθνικό έγκλημα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων


"Όπως αποκαλύπτει στο πρωτοσέλιδό της σήμερα φιλοκυβερνητική εφημερίδα, το όργιο των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων συνεχίζεται με συντάξεις ακόμα και στα 49!
Οι νέες σκανδαλώδεις συνταξιοδοτήσεις προστίθενται στα 2,65 εκ. των ήδη συνταξιούχων και στους 200 χιλ. που έχουν βγει στη σύνταξη αλλά δεν τους έχει ακόμα απονεμηθεί.
Εξ αυτών, παραπάνω από 750 χιλ. είναι κάτω των 65.
Έτσι έχουμε πλέον και επισήμως έναν συνταξιούχο για κάθε απασχολούμενο στον ιδιωτικό τομέα.
Αριθμός έγκλημα, που η κυβέρνηση θέλει να αυξήσει ακόμα περισσότερο, αφού στο ηλεκτρονικό γράμμα του κ. Χαρδούβελη προς την τρόικα διεκδικεί τη διατήρηση των φαυλεπίφαυλων διατάξεων μέχρι το 2019 για να βγουν άλλοι 150.000 πρόωρα συνταξιοδοτούμενοι από 49 έως 62 ετών.
Τους οποίους θα πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας με νέους φόρους που ήδη υπόσχεται στην τρόικα.
Φόρους που διαλύουν την οικονομία και διώχνουν τις επενδύσεις, την ώρα που επί κυβέρνησης Σαμαρά φτάσαμε να έχουμε τις λιγότερες (ως ποσοστό του ΑΕΠ) επενδύσεις στον κόσμο.
Ολοκληρώνεται έτσι το εθνικό έγκλημα που διαπράττεται από το 2010, με την πρόωρη συνταξιοδότηση.
Η κυβέρνηση αδιαφορεί για το ποιος θα μείνει να παράγει σ’ αυτή τη χώρα.
Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι οι ψήφοι των πελατών της που εξαγοράζει σιτίζοντας τους στο φαύλο πρυτανείο της."
Φωνάζω για το θέμα αυτό από το 2010.
Μάταια.
Το έγκλημα σημειώστε έχει και πολιτικό χαρακτήρα.
Όταν οι συνταξιούχοι γίνονται πιο πολλοί από τους απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα δημιουργείται μια τεράστια κοινωνική ομάδα με ένα κοινό συμφέρον (υψηλούς φόρους γιατί έτσι μόνο μπορεί να χρηματοδοτείται ο τεράστιος αριθμός των συνταξιούχων που ζει με χρήματα που λαμβάνει από το κράτος), που καθορίζει την πορεία του πολιτικού σύστήματος και της ελληνικής κοινωνίας στις επόμενες δεκαετίες.
Ταυτόχρονα όσοι νέοι έχουν τις ικανότητες -και είναι πολλοί- αντί να κουβαλούν στην πλάτη το άγος των 3 εκ. συνταξιούχων (εκ των οποίων 1 εκ. πρόωροι), σηκώνονται και φεύγουν.
Η χώρα καταδικάζεται έτσι -σε συνδυασμό και με το χρέος- σε μόνιμη φτώχεια ...”