Χαμένη ευκαιρία για να μην ... ενοχλήσουν την κυβέρνηση

“Οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για να εξασφαλιστεί εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας είχαν μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξουν ουσιαστικά την πορεία των πολιτικών πραγμάτων.
Την σπαταλούν προς ώρας με μια χωρίς καμία μεταρρυθμιστική φιλοδοξία τοποθέτηση, για να μην ενοχλήσουν την κυβέρνηση.


Αντί να θέσουν κάποιο πολιτικό πρόταγμα, το μόνο που βρήκαν να προτείνουν ήταν το προσχηματικό επιχείρημα της Συνταγματικής αναθεώρησης που επίτηδες καθυστέρησε ο κ. Σαμαρας.
Αντίθετα αν και προερχόμενοι οι περισσότεροι από την αριστερά δεν έθεσαν το θέμα της κατάργησης του bonus που είναι στη βαση της σημερινής πολιτικής αβεβαιότητας.


Είκοσι βουλευτές υπέγραψαν μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο κείμενο - πλατφόρμα που διακινείται τις τελευταίες ώρες στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μία συναινετική συμβιβαστική λύση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ό,τι αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις εθνικές εκλογές.
Στο κείμενο, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία ανεξάρτητων βουλευτών προτείνεται να γίνει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και να ξεκινήσει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή και να διεξαχθούν εθνικές εκλογές σε ορατό χρονοδιάγραμμα εντός του 2015.


Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το κείμενο, είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, οι ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Πάρις Μουτσινάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Τάσος Κουράκος, Γιώργος Κασσαπίδης και Χρήστος Αηδόνης καθώς και οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Νίκος Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ


Χωρίς bonus παύει η απειλή μιας κυβέρνησης που θα εφαρμόσει πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η επίσης ολέθρια διαιώνιση της πολιτικής της σημερινής κυβερνησης του πελατειακού τόξου.
Όσοι εξ αυτών θέλουν να ονομάζονται μεταρρυθμιστές ας αναρωτηθούν γιατί σπαταλούν τη μοναδική ευκαιρία που θα έχουν στην πολιτική ζωή τους για να προωθήσουν μια πραγματική μεταρρύθμιση.

Γιατί το μόνο που ζητούν -οι εκλογές εντός του 2015- οχι μονο δεν έχει πολιτική ουσία και σημασία, αλλά βλάπτει τη χώρα, αφού σημαίνει αντί για μερικούς μηνες ένα ολόκληρο προεκλογικό έτος ...”