“ Θέλεις, όντως, μακριά από την ζωή σου οτιδήποτε μουσουλμανικό;
Ας υποθέσουμε πως όντως το θέλεις. Και το θέλεις άμεσα. ΟΚ.
Άκου λοιπόν…
Όσα θα διαβάσεις στην συνέχεια ακολουθούν αυτή την επιθυμία και την απόφαση σου: Το να διακόψουμε, δηλαδή, ως χώρα (και ως Ευρώπη, με αναγωγή…) άμεσα οποιαδήποτε σχέση με τον μουσουλμανικό κόσμο. Απαγορεύουμε κάθε σχέση με το μουσουλμανικό στοιχείο, παντού. Μάλιστα…
Οι εκτιμήσεις μου στην συνέχεια είναι φυσικά χονδρικές αλλά ουδεμία δεν είναι υπερβολική: και το υπογράφω αυτό…
Ορίστε λοιπόν μερικές «επιμέρους» συνέπειες, μονάχα:
1. Οι εξαγωγές της χώρας προς την Τουρκία, τις Αραβικές χώρες, τις χώρες της Μ. Ανατολής και λοιπές μουσουλμανικές χώρες διακόπτονται και δημιουργείται μια πτώση άνω του 15% επί του συνόλου τον Ελληνικών εξαγωγών: Εκτιμώ μια απώλεια, με άμεσο αλλά και έμμεσο/παράγωγο τρόπο, τουλάχιστον 10-20 χιλιάδων θέσεων εργασίας, εξ’ αυτού και μόνον…
2. Κλείνουν (ή και δημεύονται…) πάνω από 2000 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται με άμεση παρουσία σε μουσουλμανικές χώρες (εμπόριο, κατασκευές, τεχνικά έργα, επικοινωνίες κλπ) και με απώλεια πάνω από 30.000 θέσεων εργασίας από Έλληνες δραστηριοποιούμενους σε αυτές τις χώρες…
3. ΟΙ τιμές των πετρελαιοειδών και των καυσίμων εκτινάσσονται τουλάχιστον κατά ένα +30% σε βάθος πενταετίας καθώς θα απαγορεύεται, φυσικά, στην χώρα η χρήση «μουσουλμανικού πετρελαίου»: Κατ’ αναλογία, φυσικά, θα αυξηθεί το κόστος της ενέργειας (και όλων των προϊόντων της, βεβαίως- δηλαδή όλων των αγαθών και υπηρεσιών…) για τον Έλληνα παραγωγό και καταναλωτή…
4. Η ελληνική εμπορική ναυτιλία (και ειδικότερα η πετρελαιοφόρος) θα δεχτεί ισχυρότατο και δύσκολα ιάσιμο πλήγμα καθώς θα απαγορεύεται να μεταφέρει «μουσουλμανικό πετρέλαιο» και «μουσουλμανικά κοντέινερ»…
5. Οι τιμές των ειδών κατανάλωσης θα αυξηθούν σημαντικά και το «καλάθι της νοικοκυράς» θα ελαφρύνει αξιοσημείωτα καθώς θα πρέπει να ξεχάσουμε τα φτηνά αγαθά που συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια (παπούτσια, ρούχα, ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αναρίθμητα είδη- τα περισσότερα από αυτά με παγκόσμια μπραντς…) που παράγονται, συναρμολογούνται και κατασκευάζονται σε μουσουλμανικές χώρες (Νοτιοανατολική Ασία κυρίως, αλλά όχι μόνον…)
6. Θα υπάρχει μια δραστική πτώση του τζίρου του τουρισμού στα «πολυτελή ελληνικά νησιά» (βλ. Μύκονος) άνω του 20%, καθώς κανένας “σεΐχης” μουσουλμάνος δεν θα πρέπει να γίνεται δεκτός, αυτονόητα…
7. Ο αγροτικός τομέας μας θα αντιμετωπίσει μια σημαντικότατη αύξηση του κόστους εργασίας και κατεδάφιση της εναπομείνουσας ανταγωνιστικότητας του καθώς θα απαγορεύεται η χρησιμοποίηση οποιουδήποτε μουσουλμάνου για τις αγροτικές εργασίες…
8. Το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα θα κλυδωνισθεί βαρύτατα καθώς θα επιβάλλεται να αποχωρήσουν όλες οι συμμετοχές των funds που ανήκουν σε (ή στα οποία συμμετέχουν) «μουσουλμανικής ιδιοκτησίας» κεφάλαια…
9. Ένα μεγάλο μέρος των σχεδιαζόμενων μεγάλων επενδύσεων στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια (άνω του 20% εκτιμώ) θα ακυρωθούν φυσικά, καθώς θα προέρχονται από ομίλους στους οποίους συμμετέχουν μουσουλμανικά οικονομικά συμφέροντα και, επίσης, θα πρέπει να εκποιηθούν και όλες οι υφιστάμενες επενδύσεις στην Ελλάδα στην οποία υπάρχουν συμμετοχές επενδυτών από Αραβικές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής…
Θα μπορούσα να σας αναφέρω τουλάχιστον άλλες σαράντα τέτοιες επιμέρους επιπτώσεις. Δεν θα το κάνω, περιττό μου φαίνεται. Προσπαθήστε όμως να συνειδητοποιήσετε απλώς το δυναμικό άθροισμα όλων αυτών των «επιμέρους» στην δημοσιονομική ισορροπία, στους ρυθμούς ανάπτυξης, στην απασχόληση, συνολικά στην οικονομία και στην κοινωνία της χώρας μας. Αλλά θα σας προσθέσω και ακόμα δύο απότοκα, λιγότερο «επιμέρους» αυτά:
1. Η ελληνική αστυνομία και οι δυνάμεις της δημόσιας τάξης θα πρέπει να αυξήσουν σημαντικά και άμεσα το δυναμικό τους (και το κόστος λειτουργίας τους, φυσικά…) καθώς οι μουσουλμανικές μειονότητες στην Ελλάδα θα πρέπει και αυτές να «απομακρυνθούν»…
2. Ο προϋπολογισμός της Εθνικής Άμυνας μας θα πρέπει τουλάχιστον να διπλασιαστεί γιατί είναι εύκολα προβλέψιμο το τι θα ακολουθήσει, τουλάχιστον σε σχέση και με τον ανατολικό γείτονα μας…
Νομίζω πως κάπως σας βοήθησα να καταλάβετε πραγματικά αυτό το εφιαλτικό σενάριο του «να διώξουμε από την ζωή μας οτιδήποτε μουσουλμανικό». Συνεχίζετε να το επιθυμείτε;
Θα μου πείτε: «Καλά, δεν το εννοούσαμε τόσο άμεσα και κάθετα…»
Μάλιστα, δεν το εννοούσατε. Αλλά βλέπω ορισμένοι να το ψιθυρίζετε όλο και πιο συχνά. Και εντελώς ασυλλόγιστα. Και μάλιστα επικαλούμενοι και την προστασία του δήθεν «φιλελευθερισμού» σας, αν είναι δυνατόν. «Κόσμος κλειστός, αλλά φιλελεύθερος»: Θα ανατρίχιαζε ο Άνταμ Σμιθ στον τάφο του αν το άκουγε…
Και αυτό συμβαίνει, στο βάθος, διότι ποτέ δεν κατανοήσατε την έννοια της παγκοσμιοποίησης. Νομίσατε πως είναι ένα μονόπαντο παιχνίδι: Θα παίρνεις, αλλά δεν θα δίνεις… Θα έχεις ένα κόσμο ανοιχτό για τον εαυτό σου και ένα κόσμο κλειστό για τους άλλους… Αμ δε… Δεν παίζεται έτσι το παιχνίδι, αγαπητοί μου…
Πρέπει κάποτε να τα δούμε τα πράγματα καθαρά.
Φυσικά τα σύνορα μας δεν πρέπει να είναι διάτρητα…
Φυσικά και πρέπει να υπάρχει έλεγχος των μεταναστευτικών ροών και από τις μουσουλμανικές χώρες…
Φυσικά και πρέπει να διασφαλίζεται η ασφάλεια των πολιτών της χώρας…
Αλλά τι πραγματικά χρειαζόμαστε, στο βάθος;
Χρειαζόμαστε σεβασμό του νόμου και των διεθνών συνθηκών.
Χρειαζόμαστε αποτελεσματικότερους μηχανισμούς ελέγχου και προστασίας των συνόρων μας.
Χρειαζόμαστε ταχύτερες διαδικασίες απόδοσης (ή όχι) του καθεστώτος του πρόσφυγα και του μετανάστη.
Χρειαζόμαστε, τελικώς, μια συνεκτική και ολοκληρωμένη κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την μετανάστευση.
Μα πάνω από όλα χρειαζόμαστε ψυχραιμία και συστηματικότητα μαζί με κατανόηση και ανθρωπισμό. Αν τα χάσουμε αυτά, τότε χάνουμε την φυσιογνωμία και την δημοκρατία μας. Τότε θα έχει νικήσει πραγματικά ο εχθρός…
Και πρέπει, επιτέλους, να πετάξουμε στα σκουπίδια τους αφορισμούς και τις ανόητες ξενοφοβίες.
Ζούμε καλά γιατί ζούμε μέσα σε ένα παγκόσμιο χωριό. Απομονωμένοι και στεγανοί το μόνο που θα είχαμε να μοιραστούμε θα ήταν την φτώχεια και η μιζέρια μας. Πρέπει να το εννοήσουμε κάποτε αυτό…
ολόκληρος ο διάσπαρτος στον πλανήτη Ελληνισμός:
Ο Έλληνας δεν έχει δικαίωμα να αρνείται τυφλά το ξένο,
γιατί τότε δεν είναι πραγματικός Έλληνας,
γιατί απλώς δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει Ελλάδα… ”
*** Ο Δρ. Χάρης Βλάδος είναι μόνιμος Λέκτορας στο αντικείμενο των «Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Επιχειρηματικότητας» στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Συντονιστής Βιομηχανικής Πολιτικής στην ΝΔ (Τομέας Οικονομίας και Ανάπτυξης)