Είμαστε θύματα της επιτυχίας του Γιούκλιντ Τσαλακώτου!

“Μην το πείτε στο Δραγασάκη, αλλά σήμερα με το κλείσιμο του χρηματιστηρίου, η συμμετοχή του ΤΧΣ στις τράπεζες αποτιμάται €1.76 δις - πενήντα εκατομμύρια κάτω από την αποτίμηση της 25/8/2015.

Επίσης, μην πείτε στο Δραγασάκη πως την 26/6/2015 ή ίδια συμμετοχή απετιμάτο €7.54 δις.Επτά ώρες μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου εκείνη την ημέρα, ο ηγεμών Αλέξης Περόν προκήρυξε το δημοψήφισμα!

Τι σημασία έχει μωρέ - ποιός ενδιαφέρεται για λεφτά;

Η ακσοιοπραίπηα πάνω απ' όλα!

Η διαφορά είναι πως εν μέσω ανακεφαλαιοποίησης και με τις ορδές των επενδυτών να ενσκύπτουν για να επενδύσουν στη νέα σταθερότητα, οι τραπεζικές αξίες καταρρέουν!

Δηλαδή, αν τα χαϊβάνια Τσακαλώτος, Σταθάκης, Χουλιαράκης, καταφέρουν να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση εντός του έτους, θα έχουν δώσει την τραπεζική μετοχή στον επενδυτή (και στους σημερινούς τραπεζίτες) σε εξευτελιστική τιμή.

Αν δεν τα καταφέρουν, ενημερώνω πως έχω φυλάξει δυο μπιτόνια κηροζίνη στο υπόγειο για το ελικόπτερο!

Ειδικά αφιερωμένο στον "σοφό" κ. Δραγασάκη: η Τράπεζα Αττικής, προαλειφόμενος πυλώνας του παράλληλου τραπεζικού συστήματος, αποτιμάται σήμερα (μετά από άνοδο 5.6%) στο αστρονομικό ποσόν των €20 εκατ.

Σ' αυτό το τραπεζικό κουφάρι, η αριστερή κυβέρνηση θα βάλει €1 δισ λεφτά των φορολογουμένων!

Να σώσει τι;

Τους σκελετούς που οδήγησαν τους μηχανικούς να βάλουν €560 εκατ από το ταμείο τους για να τη σώσουν;

Πάντως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη διαχειριστική υπεροχή του Ταμείου των Μηχανικών: πέταξαν από το παράθυρο €560 εκατ σε αποτίμηση €60 εκατ, ενώ το Τρίο Στούτζες βάζει €1 δισ σε αποτίμηση €20 εκατ!”