Σουλτς: Η ΕΕ οφείλει να στηρίξει την Ελλάδα

Για ειλικρινή και παραγωγική συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρεκια κοινών δηλώσεών τους, μετά τη διμερή συνάντηση που είχαν.



Από την πλευρά του, ο Μάρτιν Σουλτς είπε ότι σημείωσε τα θέματα της πρώτης κατοικίας και της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, στα οποία είχε αναφερθεί προηγουμένως ο κ. Τσίπρας. Τα χαρακτήρισε δίκαια και είπε ότι θα τα μεταφέρει στις Βρυξέλλες και στους δικούς του συνομιλητές.

Ανέφερε ότι μίλησε και χτες το βράδυ με τον Πιερ Μοσκοβισί και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «μπορούμε να διαδραματίσουμε ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση».

Επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει στήριξη από την ΕΕ προς την Ελλάδα στο θέμα του προσφυγικού και να γίνει μια κοινή προσπάθεια, με μεγαλύτερη συμμετοχή κρατών-μελών στο πρόγραμμα μεταγκατάστασης των προσφύγων.

Δεν αρκεί μόνο 8 κράτη-μέλη να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης που ξεκίνησε με στόχο την ανακούφιση χωρών υποδοχής όπως η Ελλάδα, η οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της όλο αυτό τον αριθμό προσφύγων, δήλωσε.

Υπογράμμισε ότι χρειάζεται κοινή προσπάθεια, αναγνωρίζοντας ότι η χώρα μας πλήττεται από την άνευ προηγουμένου προσφυγική στήριξη και έχει ανάγκη από στήριξη, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητη και η στενή συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας.



Δημοφιλείς αναρτήσεις