Η διδασκαλία δεν είναι εύκολη πια πουθενά ...

Έρευνα του Yougov, που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην ηλεκτρονική έκδοση του theguardian, αποκαλύπτει στοιχεία που συνηγορούν στην κατακόρυφη πτώση του ηθικού των Άγγλων εκπαιδευτικών. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53 % των εκπαιδευτικών σκέφτεται να παραιτηθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.



Οι πιο σημαντικοί λόγοι που αναφέρθηκαν στην έρευνα ήταν:

ο υπερβολικός φόρτος εργασίας ( 61 % )

η αναζήτηση μιας άλλης εργασίας που προσφέρει ισορροπία στην προσωπική ζωή ( 57 % ).

Το ηθικό των Άγγλων εκπαιδευτικών έχει μειωθεί, τα τελευταία πέντε έτη, στο ( 67 %) επι των 1.020 εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.

Περίπου 1 στους 10 ( 9 % ) όμως πιστεύουν ότι το ηθικό τους έχει βελτιωθεί . Σχεδόν τα τρία τέταρτα ( 73 % ) συμφωνούν ότι οι τρέχουσες πολιτικές για το σχολικό πρόγραμμα και την αξιολόγηση των μαθητών είναι στενά και ανέφικτα.

Η Christine Blower, γενικός γραμματέας της Εθνικής Ένωσης Εκπαιδευτικών, η οποία ανέθεσε τη δημοσκόπηση στο Yougov , ανέφερε ότι « οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι τόσο λάθος και απόμακρες από τις πραγματικές θέσεις και απόψεις των εκπαιδευτικών».

Ο υπουργός Παιδείας , Nick Gibb παραδέχεται ότι η κυβέρνηση έπρεπε να μειώσει το φόρτο εργασίας, γιατί αυτό μπορεί να υποβαθμίσει τη διδασκαλία η οποία πρέπει να έχει προτεραιότητα.



Δημοφιλείς αναρτήσεις