Financial Times: Ο Τσίπρας υπόσχεται την ανάπτυξη

“Άρθρο της Kerin Hope, που μόλις δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Financial Times, με τίτλο "Alexis Tsipras pledges to steer Greece back to Growth", αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεσμεύτηκε να οδηγήσει την οικονομία της χώρας και πάλι σε ανάπτυξη ...



... κατά το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, προσπαθώντας, παράλληλα, να διαπραγματευτεί ευνοϊκότερους όρους με τους πιστωτές της χώρας όσον αφορά τους τομείς της ενέργειας και των κοινωνικών πολιτικών.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών προγραμματικών του δηλώσεων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πρόκειται να εγκρίνει μια νέα δέσμη δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ύψους 4,3 δις ευρώ, εντός των προσεχών εβδομάδων.

Επισημαίνεται, ότι σε αντίθεση με την πύρινη ρητορική κατά της λιτότητας, κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της θητείας του τον περασμένο Ιανουάριο, ο κ Τσίπρας δήλωσε ότι «έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών της νέας συμφωνία», υπόσχοντας, ωστόσο, ότι «κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βρούμε εναλλακτικές λύσεις ή τρόπους για να μετριάσουμε τις αρνητικές συνέπειες (των μεταρρυθμίσεων)».

Η αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η επιτυχής υλοποίηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που προβλέπει η νέα συμφωνία διάσωσης, αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, πιθανώς στις αρχές του επόμενου έτους, με σκοπό την περιορισμένη αναδιάρθρωση του υπέρογκου ελληνικού χρέους, το οποίο προβλέπεται να φτάσει το 197,7% της εθνικής παραγωγής το 2016.

Κατά αυτό τον τρόπο η Ελλάδα θα προτείνει την παράταση της διάρκειας του δανείου, καθώς επίσης και την μείωση των επιτοκίων, επιδιώκοντας τον καθορισμό σταθερών επιτοκίων.”



Δημοφιλείς αναρτήσεις