Τα νούμερα και οι αριθμοί

“Ο αριθμός είναι €300 εκατ. Τόσα λείπουν (νομίζουν τα νούμερα) από το πρόγραμμα για να τσεπώσουμε τη δόση. Ή βάζουν ΦΠΑ στο βοδινό (δύσκολο το βλέπω να φορολογήσουν τους εαυτούς τους) ή στην ιδιωτική εκπαιδευση και τα φροντιστήρια (που καλύπτουν αδυναμίες της δημόσιας εκπαίδευσης - μη ξεχνάμε τα ουγκανητά του υπουργού).



Τα νούμερα είναι το γιούκλιντ, το χουλιαράκι, το κουτεντάκι, το φίλι.

Τη λύση θα δώσει το τσίπρα, το παππά, το καλογήρου (νομικός ογκόλιθος!). Τίποτε από τα δύο! Θα φάμε ένα σκασμό αντιστασιακές μαλακίες και θα καταλήξουμε στο παράλληλο πρόγραμμα. Δηλαδή, σε πρόσθετη κεραμίδα στο κεφάλι των πολιτών, με τα νούμερα να έχουν τουλάχιστον αγωνισθεί και περίλυπα να πουλάνε πως "δυστυχώς συναντήσαμε τοίχο".

Ο αριθμός είναι €200 εκατ. Τόσα υποσχέθηκε να μαζεύει από τα τηλεοπτικά η εθνοσωτήριος. Ο άλλος αριθμός είναι €215 εκατ. Τόσο είναι η τηλεοπτική διαφημιστική πίττα. Βγάλε το 20% που εκπαραθύρωσε τη Σαββαΐδου, μένουν €172 εκατ. Πώς θα αντλήσεις €200 εκατ από δραστηριότητα με συνολικό τζίρο €172 εκατ μόνο κάποια νούμερα μπορεί να μας πουν. Πολύ περισσότερο όταν, για να κάνεις το τζίρο των €172 εκατ πρέπει να πληρώνεις τα λειτουργικά σου έξοδα, τεχνικούς και δημοσιογράφους, να αγοράζεις και να παράγεις πρόγραμμα! Εκτός εάν, τα νούμερα κανονίζουν με φίλους τους να τα παίρνουν από αλλού κι από πάνω να συμπληρώνουν. Κι από πάνω έχεις και το δημοκρατικό αίτημα να μη δίνει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας τα €100 εκατ που προβλέπονται από το μεσοπρόθεσμο ήδη από το Σεπτέμβριο 2013.

Μόνο απ' αυτά (της επικαιρότητας) οι αριθμοί λένε πως μετά βεβαιότητος θα λείψουν τουλάχιστον €500 εκατ. Τα νούμερα λένε "στο παράλληλο πρόγραμμα".

Αν έχετε παρατηρήσει, όσοι έχετε αγοράσει πορτοφόλι (για να βάζετε κάρτες και λεφτά - χωρίς τις κάρτες και τα λεφτά) μετά τις 20/9 έχει πάνω, δίκην αντικαπνιστικού μηνύματος στα τσιγάρα, το "Παράλληλο Πρόγραμμα".

Τα νούμερα θα κάνουν αντίσταση! Ήδη είναι γνωστό πως η αξιολόγηση θα ξεκινήσει 9/11/2015. Πότε θα τελειώσει; Κάποτε! Πλην όμως, με τα δεδομένα της συμφωνίας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Δηλαδή, το κούρεμα των δανειστών των τραπεζών, η συμμετοχή ιδιωτών στις τράπεζες άρα και η ανάπτυξη (ωραίο αυτό!), το κούρεμα καταθέσεων (δηλαδή των γλίσχρων αποθεματικών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων - με την αυτόματη εκτίναξη της ανεργίας) και όλα τα σχετικά, εξαρτώνται από τα καραγκιοζιλίκια των νούμερων που δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με τους αριθμούς.

You ain't seen nothing yet! Η σχεδιασμένη κόλαση είναι στη γωνία. Η πρόβλεψη ότι θα περάσει ο έλεγχος των πάντων στα συμφέροντα που υποτίθεται πολεμά η εθνοσωτήριος είναι πιθανόν να επιβεβαιωθεί. Τα νούμερα θα πουλάνε πάντα αντίσταση.

Έχει πλάκα πάντως! Τα παιγνιδάκια των νούμερων με το ΦΠΑ του βοδινού και την κατραπακιά (!!!) στους καναλάρχες θα βρουν τη λύση τους από την αντιπαράθεση Ντράγκι-Σόιμπλε. Ο πρώτος, έχοντας διαγνώσει το σχεδιασμένο αδιέξοδο, προσπαθεί να αποσυνδέσει (αντίθετα προς τα συμφωνηθέντα) την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο δεύτερος για την ώρα δε χαμπαριάζει.

You ain't seen nothing yet. Τα νούμερα με τα νούμερα που κάνουν, οδηγούν την κατάσταση με τη χώρα να είναι κάρο καρφωμένο στη λάσπη. Θα μου πείτε, κι ο Ναπολέων έχασε στο Βατερλώ από το πυροβολικό του που κόλλησε στη λάσπη!”



Δημοφιλείς αναρτήσεις