Η ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης είναι «ληξιπρόθεσμη»

“Η προθεσμία της έληξε πριν καλά καλά αρχίσει και μάλλον κάνουν πως δεν το ξέρουν.

Προσέξτε μία δήλωση:



«Το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι ένα μόνο σημάδι του αδιεξόδου στο οποίο έχει πια περιέλθει η παραπαίουσα κυβέρνηση. Η εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 70 δισ. και η απαράδεκτη καθυστέρηση για τη ρύθμισή τους είναι χαρακτηριστικές του στρατηγικού αδιεξόδου της κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση που συνεχίζει να μιλά τη μια μέρα για τέλος του Μνημονίου και την άλλη να παρακαλά την τρόικα για να εγκρίνει τις ανεπαίσθητες πρωθυπουργικές εξαγγελίες δεν μπορεί να πείσει ότι έχει την οποιαδήποτε πρόταση για έξοδο από την κρίση.»

Το παραπάνω σχόλιο ανήκει στο γραφείο Τύπου του… ΣΥΡΙΖΑ 10 μήνες πριν.

Πολιτική υποκρισία.

Στρουθοκαμηλισμός.

Εθελοτυφλία.

Αυτή τη στιγμή, το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο πλησιάζει τα 80 δις… Το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου προστέθηκαν άλλα 7 δις. 7 δις ευρώ και 7 δις νέα σημάδια «στρατηγικού αδιεξόδου». Το πρόβλημα βέβαια είναι πως η ΝΕΑ καταιγίδα φόρων ΔΕΝ έχει ξεκινήσει ακόμα.

Αυτό που τότε ήταν απόδειξη αδιέξοδης πολιτικής τώρα είναι μάλλον ένα πρόβλημα… ανύπαρκτο. Αλλά βλέπεις… και επαναπροσλήψεις… και επιστροφές επιόρκων… και άνοιγμα ΕΡΤ… και δικαίωση αγωνιστριών… και «ζήτω οι άγαμες»… και Κωπαίδες εν λειτουργία… και προκλητικά βουλευτικά προνόμια… και μείωση φόρων ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Όπως ΔΕΝ γίνεται αύξηση φόρων και προσέλκυση επενδύσεων. Όπως ΔΕΝ γίνεται ΑΔΥΝΑΜΙΑ προσέλκυσης επενδύσεων και μείωση της ανεργίας και αύξηση ΑΕΠ.

Οι οφειλές επιχειρήσεων και πολιτών προς το ελληνικό δημόσιο αυξάνονται σταθερά κατά 1 δις το μήνα και αυτό ΔΕΝ πτοεί καθόλου τα σχέδια των κυβερνώντων του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση των εσόδων του Τέρατος.

Κάθε ένα ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται σχεδόν κατά έναν μηνιαίο μισθό, τον βασικό, της Ελλάδας του ’15.

Κάθε ένα ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ!!!

Το επόμενο ΛΕΠΤΟ θα προστεθούν περισσότερες από 23.000 ευρώ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων προς το Τέρας.

Το επόμενο ΛΕΠΤΟ θα προστεθούν στα ληξιπρόθεσμα οι μισθοί 6 ολόκληρων ετών για κάποιον που λαμβάνει τον βασικό στην Ελλάδα του ’15.

Όση ώρα έκανες να διαβάσεις το άρθρο προστέθηκαν προς το Κράτος καμιά εκατοστή χιλιάδες ευρώ στις οφειλές επιχειρήσεων και πολιτών, όση η αξία ενός σπιτιού δηλαδή, ενώ η κυβέρνηση αυξάνει τους φορολογικούς συντελεστές …!!!

Δεν φαντάζομαι να υπάρχει άλλη χώρα και άλλη κυβέρνηση στον πλανήτη Γη που να έχει μισό ΑΕΠ ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, σταθερά και διαρκώς αυξανόμενα και άλλα 2/3 του ΑΕΠ της σε κόκκινα δάνεια και να αναμένει αύξηση Κρατικών εσόδων με αύξηση συντελεστών χωρίς να καταστρέψει εντελώς την πραγματική οικονομία της και να εξοντώσει οριστικά την φοροδοτική ικανότητα των… όποιων ακόμα την έχουν, ενώ ταυτόχρονα, να ισχυρίζεται πως αγωνίζεται για την «προσέλκυση επενδυτών».

Για να εισπραχθούν οι φόροι που προβλέπει η κυβέρνηση για να βγει ο προυπολογισμός που στοχεύει στην αύξηση των κρατικών εσόδων παρά στην μείωση δαπανών, θα πρέπει πρώτα τα λεφτά να υπάρχουν. Λεφτά υπάρχουν;;; Το Κράτος και η κυβέρνηση λέει πλέον ένα… υπερήφανο «ναι» και το Τέρας περιμένει ή μάλλον… βιάζεται να τα εισπράξει, ενώ θα έπρεπε να έχει ήδη στραφεί στην δημιουργία θετικών προσδοκιών για την προσέλκυση επενδύσεων και την μείωση της κρατικής παρέμβασης, αλλά «φυσικά» συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Η κυβέρνηση τώρα όμως ΔΕΝ «παραπαίει», τώρα «έχει σχέδιο» και ξέρει τι κάνει, αλλά ο τραγικός ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν καταργήθηκε, παρέμεινε αλλά παρουσιάζει ένα προβληματάκι, 917 εκατ. ευρώ υστέρηση εσόδων.

Χρωστάμε το 44% του ΑΕΠ μας στο Κράτος ενώ το ’08 χρωστάγαμε το 12% προκειμένου αυτό να έχει ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ πρωτογενείς δαπάνες με τότε.

Τα 30 δις ληξιπρόθεσμα έγιναν 70 πέρυσι, έγιναν 80 φέτος… για την ώρα… και το Τέρας ελπίζει ότι έτσι θα σωθεί, ότι έτσι θα γίνει… βιώσιμο.

Και μετά σου λένε "Τα φορολογικά έσοδα είναι το κλειδί"...

Αυτό είναι η απόλυτη παράνοια σε αριθμούς



Δημοφιλείς αναρτήσεις