Εδώ το Τέρας ζει και βασιλεύει

“Ενώ η κυβέρνηση ψάχνει την ανταγωνιστικότητα, την φορολογική σταθερότητα, την προσέλκυση επενδυτών και τον εξορθολογισμό των δαπανών του Κράτους φορολογώντας ότι υπάρχει και δεν υπάρχει, εντός η εκτός της χώρας, ενώ ταυτόχρονα δικαιώνει αδικημένους αγωνιστές…«Η Τουρκία δημιουργεί στα τουρκικά παράλια “Αφορολόγητες Τουριστικές Ζώνες”, όπου μαρίνες, ξενοδοχεία, χώροι διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και άλλα καταστήματα θα έχουν μηδενική φορολογία, με στόχο την προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών, ειδικά από το χώρο της κρουαζιέρας και του yachting. Ο Zeybekci δήλωσε ότι το δημόσιο θα καθορίσει τη ζώνη, κατόπιν θα το αναθέσει σε ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι θα επενδύσουν στη ζώνη και στη συνέχεια να αναλάβουν τα δικαιώματα διαχείρισης και λειτουργίας.»

Βρε τους πουλημένους. Ξεπουλάνε τα… φιλέτα του τουρκικού κράτους. Δεν «ξέρουν».

Αναθέτουν τα φιλέτα σε ιδιώτες, «υποκύπτοντας στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων που πίνουν το αίμα του εργάτη με σκοπό την λαική υποταγή».

Καλά το είπα;;;

Αυτά συμβαίνουν απέναντι ακριβώς από Χίο, Σάμο, Ρόδο, Κω…

Τι συμβαίνει εδώ;;;

ΨΕκτός του ότι 8.000 τουρίστες βρήκαν κλειστά τα μαγαζιά που «ψάχνουν» απεγνωσμένα πελάτες;;;

Ψάχνουμε δήθεν την φορολογική σταθερότητα επιδεικνύοντας μία απίστευτη όσο και γελοία φοροπαράλογη αστάθεια. Ο ΦΠΑ στον τουρισμό τα τελευταία 6 χρόνια έχει αλλάξει 5 φορές!:

Το ’08 ήταν 8% διαμονή και 8% εστίαση.

Το ’09 έγινε 9% διαμονή και 9% εστίαση.

Το ’11 έγινε 5,5% διαμονή και 13% εστίαση.

Το ’12 έγινε 6,5% διαμονή και 23% εστίαση.

Το ’13 έγινε 6,5% διαμονή και 13% εστίαση.

Και τώρα διαμονή από 6,5% στο 13% την στιγμή που οι ανταγωνίστριες προς εμάς χώρες έχουν:

Πορτογαλία 6%

Γερμανία-Μάλτα 7%,Τουρκία 8%, Κύπρος 9%, Ισπανία-Ιταλία-Γαλλία 10%

Έχετε αγωνία για το αν θα σωθούμε;;;

ΨΈχετε αγωνία για την τελική έκβαση;;;

ΨΑστειευόμαστε;;; Η νίκη είναι… βέβαιη.

ΨΕτοιμαστείτε για πολλές συναυλίες, πορείες διαμαρτυρίες όλοι οι απανταχού Κρατιστές.

"Θα πρέπει να μειώσουν τη φορολογική επιβάρυνση, για να μην δημιουργεί ισχυρά κίνητρα ανάληψης του ρίσκου παρά την όποια τιμωρία."

Μα, έτσι "θα εξυπηρετούσαμε και εμείς τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου" και αυτό είναι άκρως αντίθετο των ιδεοληψιών μας...

Εδώ το Τέρας ζει και βασιλεύει.

Από το προσχέδιο προυπολογισμού των μεταρρυθμιστών του ΣΥΡΙΖΑ που «μεταρρυθμίζει» την φοροκαταιγίδα σε φορολαίλαπα ΠΑΝΤΟΥ.

«Οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε 18.813 εκατ. ευρώ, ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ κατά 47 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Η ΑΥΞΗΣΗ, πέραν των προβλέψεων για μισθούς, αποδίδεται κυρίως:

• στις μειωμένες αποχωρήσεις υπαλλήλων λόγω… συνταξιοδότησης,

• στην αυξημένη δαπάνη λόγω της βαθμολογικής ωρίμανσης των μισθοδοτούμενων με ειδικά μισθολόγια, η οποία δεν είχε προβλεφθεί μετά και την καταβολή αυξημένων αποδοχών,

• στην υψηλότερη των προβλέψεων δαπάνη καταβολής της α΄ δόσης των αναδρομικών αποδοχών ένστολων και δικαστικών λειτουργών,

• στην επιπλέον δαπάνη λόγω ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ από τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων, η οποία εν μέρει αντισταθμίστηκε από την πρόσληψη μικρότερου αριθμού νέων υπαλλήλων.

Δηλαδή… θα δαπανούμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επειδή θα είναι… λιγότεροι εκείνοι που θα πληρώνονται από τον κωδικό «συντάξεις» αντί για τον κωδικό «μισθοί»,

οι άλλοι «ωριμάσανε» βαθμολογικά και η δαπάνη αυξάνεται,

οι δικαστικοί δικαιώθηκαν,

οι άλλοι επανήλθαν από τη διαθεσιμότητα

και προσλάβαμε λιγότερους, γιατί μαζί με τη δικαίωση των αγωνιστών,

επανήλθαν και κάποιοι φακελάκηδες, μαστροποί και παιδεραστές…

Η νίκη είναι… βέβαιη.

Ετοιμαστείτε για πορείες…”