Η τρόικα, ο υπάλληλος από χρυσάφι και το μάτι του κόρακα ...

“Οι γραφειοκράτες είναι μια φάρα που σκέπτεται πάντα συντεχνιακά. Αν νομίζετε ότι αυτό δεν ισχύει για την τρόικα κάνετε λάθος. Η χώρα μπαίνει στον όγδοο χρόνο ύφεσης και διανύει τον έκτο χρόνο μνημονιακής εποπτείας. Στη χρονιά αυτή η φορολογία φτάνει σε επίπεδα απόλυτης τρέλας.



Οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν φόρο επί εισοδήματος που δεν γνωρίζουν αν θα αποκτήσουν, οι ιδιοκτήτες φόρο σε περιουσία που δεν έχουν και για ενοίκια που δεν λαμβάνουν.

Οι επιχειρηματίες μπορει να κληθούν να πληρώσουν κι εισφορές για εργαζομένους που δεν έχουν προσλάβει (αν προχωρήσουν οι διαρροές από Κατρούγκαλο μεριά), κι από κοντά αυξημένη ανεργία, που θα προσεγγίσει πάλι το 1,3 εκ. ανθρώπους.

Όλα αυτά για να συντηρηθεί ένα δημόσιο αναποτελεσματικό, με εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς στο οποίο επιστρέφουν οι (ελάχιστοι) απολυθέντες ενώ συνταξιοδοτηθηκαν προώρως και χωρίς να έχουν πληρώσει αντίστοιχες εισφορές εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι με μέση ηλικία τα 56 χρόνια.

Μεταξύ των όσων συνταξιοδοτούνται είναι και οι υπάλληλοι της Βουλης, που μπορούν να εισπράξουν -με βάση δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής (Τύπος της Κυριακής) μέχρι και 550 χιλ. ευρώ εφάπαξ.

Περίπου το βάρος τους σε χρυσάφι.

Δεν τα γνώριζουν αυτά οι τροικανοί γραφειοκράτες;

Στις λεπτομέρειες ίσως όχι, στην ουσία όμως απολύτως.

Δια παραλείψεων προπαντός έχουν συστηματικά ταχθεί όλα αυτά τα χρόνια υπέρ των συναδέλφων τους γραφειοκρατών.

Προσπαθώ από την αρχή να καταλάβω γιατί.

Δεν έχω καταλήξει.

Στη θεωρία είναι με φανατισμό υπέρ των μεταρρυθμίσεων, της ελεύθερης οικονομίας, "νεοφιλελεύθερους" θα τους έλεγε ο κ.Τσίπρας.

Στην πράξη τελικά κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει ...

Αν έχει κάποιος καλύτερη εξήγηση ας μου την πει!”



Δημοφιλείς αναρτήσεις