Τώρα που… ξεμπερδέψαμε με το παλιό

“Όλα είναι έτοιμα.

Έχουμε νωπή λαική εντολή, νωπούς νέους φόρους, καυτά θέματα υστέρησης εσόδων του Τέρατος, καυτές επιστροφές επιόρκων στην Κρατική μισθοδοσία, κατεψυγμένες νοοτροπίες και αγνοούμενους επενδυτές.



Τώρα που… ξεμπερδέψαμε με το παλιό όλα είναι έτοιμα για την φοροκαταιγίδα, τις ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με το... τετραγωνικό μέτρο της επιχείρησής και την βροχή από τα φουσκωμένα ραβασάκια.

Έχουμε εκ νέου την ναυαρχίδα των εσόδων του Τέρατος, ΕΝΦΙΑ, αλλά παράλληλα υστέρηση εσόδων 917 εκ από την μη βεβαίωση και είσπραξη των δύο πρώτων δόσεων του.

Έχουμε πρόσθετους φόρους, σε μειωμένα εισοδήματα, σε μειωμένη φορολογητέα ύλη, σε μειωμένους τζίρους, σε μειωμένο ΑΕΠ… και μία απορία:

Ποιοι πανέξυπνοι σωτήρες ελπίζουν σε προσέλκυση επενδυτών σε αυτό το φορολογικό και νομοθετικό χάος;;;

Ποιοι φωστήρες, ποια μυαλά και ποιοι… μεταρρυθμιστές αναμένουν και υπολογίζουν σε αύξηση εσόδων 2,2 δις από τον ΦΠΑ δηλαδή αύξηση μεγαλύτερη του 16% σε 1 χρόνο, αφού πέρυσι ήταν 13,6 δις, ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ;;;

Ποιοι φωστήρες, ποια μυαλά και ποιοι… @#$%^^& αναμένουν και υπολογίζουν σε αύξηση εσόδων 4 δις από το σύνολο των παρεμβάσεων στο σκέλος των εσόδων, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ;;;

Μας κάνετε πλάκα ή είστε απλά βλάκες;;;

Γιατί δεν ισχύει και για το Τέρας το «να μάθει να ζει με τις δυνατότητες του»;;;

Πως ψάχνει να βρει τρόπους να αυξήσει τα έσοδα του;;;

Από ποιους;;;

Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να τα πάρετε γιατί απλά… ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ φοροδοτική ικανότητα πλέον αλλά ακόμα και ΑΝ τα πάρετε η ζημιά θα είναι τέτοια που θα είναι σαν να ΜΗΝ τα πήρατε.

Πρέπει λέει, «να καλυφθούν οι στόχοι του προυπολογισμού…»

Πάλι έξω θα πέσετε γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ να ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ.

Πάλι έξω θα πέσετε γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΘΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ.

Είναι σαφές ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

Πρωθυπουργός και κυβέρνηση είναι εκτός πραγματικότητας.

Το προσχέδιο των «μεταρρυθμιστών» και οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού βάζουν τη σφραγίδα στο ότι δεν υπάρχει το παραμικρό σχέδιο και καμία πιθανότητα για την προσέλκυση επενδύσεων που επικαλούνται.

Η υπερφορολόγηση από την άλλη, θα αποδυναμώσει την ήδη ημιθανή, καταρρέουσα ιδιωτική οικονομία και θα δράσει εις βάρος των Κρατικών εσόδων.

Οι περιορισμοί των αποδοχών και η υψηλή φορολογία θα οδηγήσουν στη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, στη μείωση της κατανάλωσης σαν απόλυτο νούμερο αλλά ΟΧΙ σαν ποσοστό που θα ΕΠΡΕΠΕ να ήταν ο στόχος όλων, σε αύξηση της φοροδιαφυγής, όπως έχει ήδη αποδειχτεί με καύσιμα, τσιγάρα και τελικά ο… πάτος του ΑΕΠ θα πάει ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.”



Δημοφιλείς αναρτήσεις