#Εκλογες_9_2015: Και Θέλω Και Πρέπει Να Κάνω Κάτι.

“Πριν από οκτώ μήνες εισέβαλε στην ζωή μας το παράλογο. Πέρα από την ανυπολόγιστη οικονομική καταστροφή που προκάλεσε η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και η οποία οδηγεί χιλιάδες συμπολίτες μας, κι ανάμεσά τους τους πιο αδύναμους, στην ένδεια και στην δυστυχία, η χώρα μας βρέθηκε στο χείλος της απόλυτης καταστροφής.



Είναι κατεπείγουσα και επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουμε μια κυβέρνηση όσο το δυνατόν ευρύτερης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, των κομμάτων που υπερασπίζονται την ανοικτή κοινωνία, την κοινοβουλευτική δημοκρατία, τους θεσμούς της που κακοποιήθηκαν βάναυσα, μια κυβέρνηση που θα μας επιτρέψει να αντέξουμε τις δύσκολες μέρες που έρχονται και να ελπίσουμε σε καλύτερες.

Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί μια φιλοευρωπαϊκή, δημοκρατική, μεταρρυθμιστική πλειοψηφία, είναι να αναδειχθεί η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα στις εκλογές. Ο μόνος. Ελπίζω και εύχομαι να υπάρχει καλό αποτέλεσμα για το Ποτάμι και την Δημοκρατική Συμπαράταξη και να εκλεγούν οι πολλοί καλοί και άξιοι υποψήφιοί τους. Καμιά αξία, όμως, δεν θα έχει αυτό, αν οι δυνάμεις της λογικής δεν έχουν μια μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και κάνουμε εκλογές για να σχηματιστούν πλειοψηφίες, όχι απλώς για να τιμήσουμε άξιους ανθρώπους ή να διασφαλίσουμε την ιδεολογική μας καθαρότητα. Ως φιλελεύθερος πολίτης, από τις εκλογές του Ιανουαρίου ακόμη στήριξα με όση δύναμη έχω την Νέα Δημοκρατία γιατί, ας παινευτώ και λίγο, ήμουν από τους λίγους που έβλεπαν την λαίλαπα που έρχεται.

Χθες δέχθηκα την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη να περιληφθώ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της. Αποδέχθηκα αμέσως, όχι για να τιμηθώ, ούτε φυσικά για να γίνω βουλευτής, αφού είμαι σε μη εκλόγιμη θέση. Ασχολούμαι από παιδί με την πολιτική, όχι για να γίνω κάτι, αλλά για να κάνω κάτι. Αποδέχθηκα, λοιπόν, για να κάνω κάτι. Να βοηθήσω όσο μπορώ να τελειώσει με το μικρότερο δυνατό κόστος αυτή η εφιαλτική περίοδος, να απαλλαγούμε από αυτό το αίσθημα της ανημπόριας που μας έχει πλακώσει, να βρούμε δυνάμεις να δουλέψουμε σκληρά, να ξανασχεδιάσουμε την ζωή μας, ο καθένας με τον τρόπο που θέλει.

Εύχομαι σε όλους τους συνυποψηφίους μου που συμμερίζονται τις ίδιες ιδέες, που αγωνίζονται για μια ανοιχτή, δημοκρατική κοινωνία που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να αναζητήσουν την ατομική τους ευτυχία, καλή επιτυχία από καρδιάς. (Στους υπόλοιπους δεν εύχομαι).

Και καλώ όσους συμπολίτες μου συμμερίζονται την ίδια αγωνία με μένα, να υπερψηφίσουν την Νέα Δημοκρατία, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να πετύχουμε.

Ίσως να μην είναι σίγουρος, ίσως να μην είναι άριστος, αλλά είναι ο μόνος.”


*** οι υπογραμμίσεις στο κείμενο δεν είναι του κυρίου Αντύπα Καρίπογλου, είναι δικές μας.
*** ο πρωτότυπος τίτλος του κειμένου του κυρίου Καρίπογλου είναι: "Θέλω να κάνω κάτι."

*** Το γλυπτό στη φωτογραφία είναι του Zenos Frudakis


Δημοφιλείς αναρτήσεις