Αποκαλώντας τους γύρω μας γερμανοτσολιάδες ή ναζί

“Ο Σόλωνας Γρηγοριάδης, θεωρούνταν χρόνια ως ο δάσκαλος της ιστοριογραφίας της αριστεράς. Αυτό όμως τελείωσε, όταν έγραψε ένα βιβλίο με θέμα την «συνοπτική ιστορία της εθνικής αντίστασης».



Εκεί ο Γρηγοριάδης, μετά από έρευνα διαπίστωσε ότι ο Ζέρβας και ο ΕΔΕΣ δεν ήταν οι προδότες που τόσο είχε διαδώσει η αριστερά. Η τελευταία μάλιστα, είχε βρει πατήματα από εκδόσεις του Ενεπεκίδη και Μαθιόπουλου, όπου υποστήριζε εμμέσως αυτήν την πτυχή.

Ο σκοπός του σχολίου μου όμως δεν είναι ...αυτός.

Ο Γρηγοριάδης, στην έρευνά του διαπίστωσε ότι πολλοί ερευνητές δεν έδωσαν την σημασία στην Γερμανική Οργάνωση του Ψυχολογικού Πολέμου. Οι Γερμανοί με έντεχνες διαρροές και ψεύτικα έγγραφα, όξυναν τις αντιθέσεις μεταξύ των Ελλήνων. Γνωρίζοντας ότι ένα από τα βασικά μας μειονεκτήματα είναι η διχόνοια, με ρίζες από το 1821, έκαναν τα πάντα «για να προωθήσουν την διασπαστική πολιτική». Οι Γερμανοί πάντα ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Είναι κανόνας στην πολιτική τους.

Ας το έχουμε λοιπόν υπόψη αυτό, γιατί με το να αποκαλείς τον άλλον γερμανοτσολιά ή ναζί, παίζεις το πολιτικό παιχνίδι τους. Και το επισημαίνω κυρίως σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, γιατί επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος. Στο μέλλον είναι σίγουρο ότι πολλοί ή κάποιοι από αυτούς που διαμορφώνουν σήμερα την κοινή γνώμη , θα αποδειχθούν ότι ήταν γερμανικά πιόνια. Η ιστορική διαύγεια του Σόλωνα Γρηγοριάδη ας μας δείξει τον δρόμο για το αύριο.”




Δημοφιλείς αναρτήσεις