Αν μπορούσα να απευθυνθώ στον Τσίπρα ...

“Αν μπορούσα να απευθυνθώ στον Τσίπρα θα του έλεγα κύριε πρωθυπουργέ ζητάμε από εσάς και την κυβέρνησή σας μερικά απλά πράγματα που θα μας κάνουν να αισιοδοξούμε ξανά.



>>>> Θέλουμε κατ' αρχάς να αντιμετωπίζονται όλοι οι Έλληνες με ισότητα και ισονομία, να μην ακούμε μονίμως και προκλητικά ότι η μόνη σας έγνοια είναι η πληρωμή των μισθών του δημοσίου και των συντάξεων ενώ δεν λέτε κουβέντα για τους υπόλοιπους συμπατριώτες μας που δεινοπαθούν.

>>>> Θέλουμε οι πολιτικές σας επιλογές να αποσκοπούν σταθερά σε αύξηση των επενδύσεων, σε νέες δουλειές, στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, στην τεχνολογική καινοτομία, σε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον ώστε να σταματήσει η αιμορραγία της αναγκαστικής μετανάστευσης των νέων πτυχιούχων μας. Καλός είναι ο τουρισμός αλλά είναι εξαιρετικά ευάλωτος στις διακυμάνσεις του διεθνούς περιβάλλοντος, δεν λύνει όλα τα προβλήματά μας, ούτε μπορεί να υποκαθιστά εσαεί την ανάπτυξη των υπόλοιπων κλάδων της οικονομίας μας.

>>>> Θέλουμε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και λογοδοσία για το πού ξοδεύεται ακόμα και το τελευταίο ευρώ που καλούμαστε να πληρώσουμε σε έμμεσους και άμεσους φόρους. Να ξέρουμε δηλαδή αλλά και να διαπιστώνουμε καθημερινά στην πράξη ότι τα χρήματα που πληρώνουμε από το υστέρημά μας στο κράτος πιάνουν τόπο και δεν καταλήγουν στη συντήρηση αργόμισθων, κηφήνων, "άγαμων θυγατέρων", υπεράριθμων υπαλλήλων της Βουλής και της ΕΡΤ, κομπιναδόρων μεσαζόντων, και δημοσίων οργανισμών οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο εργασίας.

>>>> Θέλουμε να μην προσβάλουν οι υπουργοί σας τη νοημοσύνη μας ισχυριζόμενοι κάθε τόσο ότι το υπάρχον ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο και ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις, ενώ οι πάντες γνωρίζουν ότι εδώ που έχουμε φτάσει κάτι τέτοιο είναι μαθηματικώς αδύνατον. Λύστε το πρόβλημα τώρα ώστε να μην μας οδηγήσει σε νέα χρεοκοπία σε λίγα χρόνια. Δεν χρειάζεται να μας λένε οι ξένοι ότι το ασφαλιστικό μας πάει ολοταχώς για τον γκρεμό, θα πρέπει να το παραδεχτούμε μόνοι μας και να το λύσουμε άμεσα μόνοι μας, όσο οδυνηρό κι αν είναι αυτό.

>>>> Θέλουμε να αντιμετωπίζετε τους νέους αλλά και τους αγέννητους Έλληνες με την ίδια ευαισθησία και σεβασμό που αντιμετωπίζετε τους 50ρηδες και τους 60ρηδες, να θέσετε την αναβάθμιση την Παιδεία τους ως κορυφαία προτεραιότητά σας, να κατοχυρώνετε τα δικαιώματά τους, και να μην τους επιβαρύνετε με τις αμαρτίες της "γενιάς του Πολυτεχνείου" στερώντας τους κάθε όραμα.

>>>> Θέλουμε ξεκάθαρη θέση και άμεσες πρωτοβουλίες στο ζήτημα του ελέγχου της λαθρομετανάστευσης αλλά και της αντιμετώπισης της δραματικής δημογραφικής συρρίκνωσης του λαού μας που υπονομεύει το μέλλον της χώρας μας. Όλοι όσοι ζούμε στην Ελλάδα και θεωρούμαστε πολίτες της δεν είμαστε μόνο απρόσωπα ΑΦΜ που έχουν ως μοναδική υποχρέωση την καταβολή φόρων. Μας συνδέουν πολύ περισσότερα πράγματα που μας καθιστούν ξεχωριστό και συμπαγές σύνολο σε σχέση με τους γείτονές μας και θα είμαστε αυτοί που θα κληθούμε να υπερασπιστούμε αυτόν τον τόπο αν κάποτε κινδυνεύσει ή απειληθεί.

Δυστυχώς μέχρι τώρα η κυβέρνησή σας δεν μας έχει δώσει εκείνα τα σημάδια που να μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Στην καλύτερη περίπτωση έχει αδρανήσει, ενώ στη χειρότερη έχει κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που θέλουμε και περιμένουμε. Αν πάλι αυτά που ζητάμε φαντάζουν τόσο δύσκολα στην εφαρμογή τους, τότε μάλλον δεν έχετε σκοπό να διαφέρετε σε τίποτα από τους προκατόχους σας παρά το νεαρό της ηλικίας σας, οπότε θα πρέπει να επενδύσουμε τις ελπίδες μας σε κάποια άλλη πολιτική προσωπικότητα του μέλλοντος η οποία θα βάλει επιτέλους την κοινή λογική πάνω από τις κομματικές ιδεοληψίες.”




Δημοφιλείς αναρτήσεις