Α, καλά … Περιμένοντας τον ... Θεό της Ελλάδας

“Η γνωστότερη καρκινική επιγραφή, που διαβάζεται το ίδιο και ανάποδα, είναι η: "Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν" δηλαδή «πλύνε τις αμαρτίες, όχι μόνο το πρόσωπo». Ε λοιπόν, δεν μπορεί να είναι τυχαίο που και το… «Α, καλά… μ@λ@κα» επίσης διαβάζεται το ίδιο και ανάποδα.



Στην χώρα που όλα γίνονται ανάποδα, την… «καρκινική χώρα», ακόμα και αν είναι ένα βήμα πριν τον γκρεμό, τα ανομήματα θα είναι τα ίδια όπως και αν τα κοιτάξεις, θα μένουν «άπλυτα» και φυσικά ατιμώρητα. Για αυτό, λοιπόν... ΚΑΝΕΙΣ.

Γιατί όλα γίνονται ανάποδα...

Η πολιτική επιλογή στη χώρα αυτή, την κοιτίδα του Κρατισμού, θα είναι πάντα η αντίθετη, η… ανάποδη της ορθής, τόσο σαν φιλοσοφία όσο και σαν στάση ζωής.

Εδώ το Κράτος θα τρέφει τον ιδ. Τομέα.

Εδώ οι ανάξιοι θα επιβραβεύονται και θα αναδεικνύονται, εγκαθιδρύοντας την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΩΝ.

Εδώ ανεπαρκείς, ανίκανοι και αλαζόνες νάνοι της πολιτικής, βαπτισμένοι… «σωτήρες», θα διαιωνίζουν τις αμαρτίες, τις στρεβλώσεις, τα προνόμια και τις παθογένειες που μας οδήγησαν ως εδώ, αντί να τις πατάσσουν.

Στη χώρα αυτή κανείς δεν θα ασχολείται με την παραγωγή πλούτου και την υγιή επιχειρηματικότητα.

Αυτά είναι… περίεργα πράγματα.

Περίεργα και δύσκολα.

Διοριστείτε!

Συνταξιοδοτηθείτε!

Είναι πιο εύκολο.

«Α, καλά…»

Αντί να επιζητούμε την διασφάλιση της διαφάνειας, της λογοδοσίας και του ελέγχου της Διοικητικής δραστηριότητας, ρίχνουμε μαύρο στην Διαύγεια, έχοντας μάλιστα τον ειρωνικό τίτλο "Εκδημοκρατισμός της διοίκησης" και βάζουμε εξαιρέσεις σε θέματα έγκρισης δαπανών σε άλλη μία απόφαση προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που βρίσκεται η ολοκληρωτικά χαμένη λογική εγείροντας ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητα της τροπολογίας.

«Α, καλά…»

Στις οικονομικές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών, για παράδειγμα στις σκανδιναβικές χώρες στη δεκαετία του 1990, πέραν του ευνοικού εξωτερικού περιβάλλοντος και της νομισματικής πολιτικής που ακολούθησαν, βοήθησε τα μέγιστα η ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, όπως επίσης οι ΜΕΙΩΣΕΙΣ των ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ σε ακίνητα, εισφορές, υγεία, κληρονομιά, ώστε να ανακάμψουν και να εξέλθουν από την ύφεση και το αδιέξοδο με τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τις οικονομίες τους και το εργατικό τους δυναμικό.

Στην περίπτωση μας όμως, αν και είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, δεν συμβαίνει ΤΙΠΟΤΑ από αυτά.

Εδώ, στη χώρα που τα παίρνανε οι ΜΚΟ για να αφαιρούν δήθεν τις νάρκες από την Βοσνία, χωρίς καν να τηρούν προυποθέσεις, με αποτέλεσμα το ανάποδο… να τοποθετούν οικονομικές «νάρκες» στην Ελλάδα, αν το πλάνο ανοίξει, βλέπεις ότι ακόμα συμβαίνουν τα αντίθετα.

Όλα γίνονται ανάποδα.

Πάλι ανάποδα....

Πάντα ανάποδα…

Αντί να βελτιώνει το Κράτος την χαμηλότατη ανταποδοτικότητα των φόρων, έχει διαγράψει την αρχή της ανταποδοτικότητας από τις προσδοκίες των πολιτών και την δική του υποχρέωση, και σπαταλάει σε ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ παροχές σε «ημέτερους» και με χίλιους διαφορετικούς τρόπους τα αποτελέσματα του ξεζουμίσματος των φορολογούμενων, δημιουργώντας όλο και περισσότερους οφειλέτες με σαφή αδυναμία καταβολής οφειλών.

«Α, καλά…»

Αντί να επέλθει αύξηση των δημοσίων εσόδων μέσω της αύξησης της οικονομικής δραστηριότητας, ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ την οικονομική δραστηριότητα μέσω της αύξησης των φορολογικών συντελεστών, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να διατηρούμε εν ζωή ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ οργανισμούς της πλάκας.

«Α, καλά…»

Αντί να συρρικνώσουμε τις Κρατικές δαπάνες και να μειώσουμε φορολογικούς συντελεστές ώστε να αποφορτίσουμε τα μειωμένα εισοδήματα, ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ τα μειωμένα εισοδήματα περισσότερο διατηρώντας τις δαπάνες στα προ κρίσης επίπεδα και αυξάνουμε συντελεστές «βαθαίνοντας» ουσιαστικά ακόμα περισσότερο το «βαθύ Κράτος» διατηρώντας παράλληλα απίστευτες αναντιστοιχίες στελέχωσης και πραγματικών αναγκών .

«Α, καλά…»

Αντί να υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προς όφελος τόσο της απασχόλησης όσο και των κρατικών εσόδων ιεραρχούμε υψηλότερα μία βραχυπρόθεσμη δήθεν επιτυχία ισοσκελισμένων προϋπολογισμών με πολλά σκοτεινά σημεία και ασαφείς δαπάνες, που στηρίζεται μάλιστα στην υπερφορολόγηση ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ όμως τόσο της απασχόλησης όσο και των εσόδων.

«Α, καλά…»

Αντί να βγαίνουν τα πρωτογενή πλεονάσματα μέσα από την ανάπτυξη, θέλουμε εν μέσω ύφεσης, να φέρουμε την ανάπτυξη μέσα από τα πλεονάσματα διατηρώντας ταυτόχρονα ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ Κρατικές παροχές σε προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, προστατευόμενες συντεχνιών, παροχές που θα… ενισχύουν την… κατανάλωση κατά το όραμα του Κρατισμού .

«Α, καλά…»

Αντί να αποτρέψουμε το οικονομικό αδιέξοδο επισπεύδουμε απλά το αναπόφευκτο, με ένα… ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ Κράτος που αρνείται να μετασχηματιστεί από άντρο της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας σε σύγχρονο Κράτος και με νοοτροπίες που δεν αλλάζουν.

«Α, καλά…»

Περιμένουμε τον από μηχανής Θεό να σώσει την Ελλάδα, την «συμφωνία» που δεν κλείνει, την επιστροφή των καταθέσεων που ακόμα φεύγουν, τις μεταρρυθμίσεις που δεν υλοποιούνται, την ανάπτυξη που δεν έρχεται, γιατί αυτή η χώρα, ακόμα και στριμωγμένη στα σχοινιά, δεν μαθαίνει, δεν ξυπνάει, δεν συνέρχεται με τίποτα.

Δεν γιατρεύεται.”




Δημοφιλείς αναρτήσεις