Λαγκαρντ: Συμφωνήσαμε για αποτελεσματική συνεργασία

“Ολοκληρώθηκε η ανεπίσημη αλλά σημαντική συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον. Η συνάντηση κράτησε πάνω από δύο ώρες.



Μετά την συνάντηση η κ. Λαγκάρντ δήλωσε:

«Ο υπουργός Βαρουφάκης κι εγώ ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις και συμφωνήσαμε ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων. Σημειώσαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και καλωσόρισα την διαβεβαίωση του υπουργού ότι θα γίνει κανονικά η επικείμενη πληρωμή προς το Ταμείο στις 9 Απριλίου.

Χαιρετίζω την δέσμευση του Έλληνα υπουργού για ενίσχυση της δυνατότητας των τεχνικών κλιμακίων να εργαστούν με τις αρχές για την πραγματοποίηση των απαραίτητων ελέγχων στην Αθήνα και για εντατικοποίση στις συζητήσεις πολιτικής με τις ομάδες στις Βρυξέλλες, που θα επανεκκινήσουν άμεσα τη Δευτέρα.

Επανέλαβα ότι το Ταμείο παραμένει προσηλωμένο στην συνεργασία με τις αρχές, για να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει σε μια διατηρήσιμη πορεία ανάπτυξης και απασχόλησης». ”

"O κ. Βαρουφάκης πήγε να προσκυνήσει στην κα Λαγκάρντ"

Posted by ΠΑΣΟΚ on Tuesday, 7 April 2015



Δημοφιλείς αναρτήσεις