Είμαστε βάρκα που βουλιάζει… και αντί να αλλάζουμε, ρεμβάζουμε

“Οκτάκωπος με πηδαλιούχο… με προνομιούχο… με ετών 40 συνταξιούχο… με «εφάπαξ δικαιούχο»… με συμβασιούχο… με καταχραστή αξιωματούχο… με μπάρμπα στην Κορώνη…-ούχο...



...αλλά και με άνεργο πτυχιούχο και με μετανάστες που «δεν υπάρχουν», μετανάστες που «λιάζονται τα πρωινά»...

Τα καθήκοντα του πηδαλιούχου , λέει, συμπεριλαμβάνουν τη διασφάλιση μιας ευθείας πορείας και την ενθάρρυνση των αθλητών. Εδώ τραβάει κουπί ο ένας – δύο για να ζουν οχτώ πάνω σε μία τρύπια βάρκα, μία βάρκα με αμέτρητες τρύπες που ενώ βουλιάζει νομοτελειακά, σκαρφαλώνουν χιλιάδες εξαθλιωμένοι μετανάστες χωρίς να υπάρχει ΚΑΜΙΑ μεταναστευτική πολιτική και ΚΑΝΕΝΑΣ προγραμματισμός, καμία ενσωμάτωση και καμία ισορροπία ΑΝΤΙΘΕΤΑ με άλλες χώρες.

Μία μετανάστευση που δεν έρχεται να καλύψει παραγωγικά κενά και να τα βελτιώσει, αντιθέτως, δημιουργεί άλλου είδους προβλήματα, που με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν… άλλου είδους προβλήματα, δείχνοντας άλλο ένα τρόπο για το πως επηρεάζονται η κοινωνία, η αγορά εργασίας, οι οικονομίες και κατά συνέπεια και οι αγορές σε βάθος χρόνου από τις γεωπολιτικές εξελίξεις (πόλεμοι, αναταραχές, κύματα μετανάστευσης)… κάτι που οι παντελώς ανίκανοι πηδαλιούχοι δεν μπορούν ούτε να αντιμετωπίσουν, ούτε να διαχειριστούν.

Αν το πρώτο κουπί το ΤΡΑΒΑΕΙ ένας εργαζόμενος υποαπασχολούμενος, απλήρωτος για κάνα εξάμηνο.

Το δεύτερο το ΤΡΑΒΑΕΙ ένας άνεργος.

Το τρίτο απλά το ΚΡΑΤΑΕΙ ένας συνταξιούχος ετών 45.

Το τέταρτο απλά το ΚΡΑΤΑΕΙ ένας υπάλληλος του Οργανισμού Ο Γλάρος Του Αιγαίου.

Το πέμπτο απλά το ΚΡΑΤΑΕΙ μία άγαμη κόρη.

Το έκτο απλά το ΚΡΑΤΑΕΙ ένας διαπλεκόμενος μιζαδόρος βουλετής.

Το έβδομο ένας αρχι-συνδικαλησταράς.

Το όγδοο απλά το ΚΡΑΤΑΕΙ ένα λαμόγιο επιχειρηματίας…

…και οι «πηδαλιούχοι» προστατεύουν τα συμφέροντα και τα «κεκτημένα» εκείνων που απολαμβάνουν τη διαδρομή, εις βάρος εκείνων που εξουθενωμένοι τραβάνε ΜΟΝΙΜΩΣ κουπί, σε μία, μάλιστα, χώρα – βάρκα με πολλές, πολλές, ΠΟΛΛΕΣ τρύπες, τότε… δεν υπάρχει πλέον καμία «ευθεία πορεία» και… ( πώς να το γράψεις να ακουστεί ;;; )

------------------------ Η ΒΑΡΚΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΡΕΕΕΕΕ !!!!----------------------

Μάλλον πρέπει να συντονιστώ στην κωπηλασία και να… συμπάσχω, με εκείνον που πήρε 63 μισθούς ως εφάπαξ , μισθούς τουλάχιστον του διχίλιαρου, από 87,5 μισθούς που έπαιρνε πριν τη… μείωση... κάτι που τον έφερε αντιμέτωπο με την ανθρωπιστική κρίση. Συμμερίζομαι τον πόνο του.

Και οι «πηδαλιούχοι» της χώρας, αυτοί που ΕΜΕΙΣ βάζουμε και ΘΑ βάζουμε για ευθεία πορεία, σου λένε «Τράβα κουπί!!!» και πως δεν θα αλλάξει τίποτα στο ασφαλιστικό, στο μέγεθος του Κράτους και στα άλλα τα «κουπιά».

Πρέπει να συμπάσχω με την ιερή αγελάδα.

JE-SUIS… YPALLILOS VOULIS

Ποιο είναι τελικά το μεγαλύτερο από όλα τα προβλήματα σε αυτή τη χώρα;;;

Το οικονομικό, το μεταναστευτικό, η διαπλοκή, η διαφθορά, η κακοδιαχείριση, η ανεπάρκεια στη Δημόσια Διοίκηση, η αναξιοκρατία, η κομματοκρατία, η πολυνομία, η γραφειοκρατία, η πολιτική ανικανότητα που αγγίζει την λοβοτομή, η έλλειψη παιδείας, η μη απονομή δικαιοσύνης….;;;;

Ποιο;;;”



Δημοφιλείς αναρτήσεις