Ανθρωπιστική κρίση και αυταπάτες

“Υπάρχει ανθρωπιστική κρίση;;; Σαφώς. Δεν νοείται όμως αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με την ταυτόχρονη διατήρηση όλων των απαράδεκτων και διαχρονικών προνομίων συντεχνιών και πελατών ενός εκφυλισμένου και εξαχρειωμένου Κράτους, που συντηρούνται και αναπαράγονται πάνω στις πλάτες των ίδιων, των γνωστών, των ΑΙΩΝΙΩΝ υποζυγίων μέρος των οποίων υποτίθεται ότι στοχεύουμε να βοηθήσουμε.



Η απώλεια περιουσίας που έχουν υποστεί τα ελληνικά νοικοκυριά από το 2007 μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με μελέτη της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας Julius Baer, έφτασε τα 170 δις, όσο 1 ΑΕΠ δηλαδή, αλλά… εντελώς συμπτωματικά, οι πρωτογενείς δαπάνες του Κράτους- Μπαμπά είναι οι ΙΔΙΕΣ με το 2007.

Το ποσοστό των Ελλήνων που δεν διαθέτει αρκετά χρήματα για να εξασφαλίσει… τρόφιμα σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ έφτασε το 18% (διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με το ‘07), αλλά… η ΕΡΤ, το μέχρι πρότινος «όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας» και η επαναπρόσληψη των… αδικημένων υπαλλήλων της είναι προτεραιότητα, προσλήψεις που μάλιστα θέλουμε να ΜΗΝ συμπεριληφθούν στις άλλες 15.000 φετινές προσλήψεις.

Το ποσοστό των ανέργων που ΔΕΝ δικαιούται επιδόματος έφτασε το 92%, η αύξηση των μακροχρόνια ανέργων τα τελευταία 4 χρόνια έφτασε το 150%, η μείωση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας τα τελευταία 4 χρόνια έφτασε το 50%, αλλά… αυτοί δεν είναι ούτε άγαμες, ούτε πελάτες, ούτε αφισοκολλητές, ούτε ανήκουν σε συντεχνίες, ούτε έχουν μπάρμπα.

Η αύξηση για τη μερική απασχόληση και την «εκ περιτροπής» εργασία έφτασε το 103,73% και 212,40% αντίστοιχα, αλλά… πρέπει να περάσεις από 19 μισθοδοτούμενους-σφραγιδοφόρους-υπαλλήλους-αφισοκολλητές-δικά μας παιδιά-πρώην και νυν κομματόσκυλα για να βάλεις ρεύμα.

Οι μεγαλύτερες αυταπάτες του ανθρώπου
δημιουργούνται από τις ίδιες του τις απόψεις


*Leonardo Da Vinci*

Τα άτομα που προμηθεύονται εδώ και μερικούς μήνες στην Κ. Μακεδονία… ΨΩΜΙ με εκπτωτικό κουπόνι έφτασαν τις 225.000 ( 185.000 άνεργοι, 30.000 πολύτεκνοι και 10.000 καταγεγραμμένες μονογονεϊκές οικογένειες ), αλλά… ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων, το Ελληνικό Δημόσιο, εξακολουθεί να νοικιάζει ακίνητα σε αχυρανθρώπους.

Η απώλεια εισοδημάτων των αυτοαπασχολούμενων και των μισθωτών τα τελευταία 4 χρόνια έφτασε τα 43 δις, αλλά… το Τέρας ζητάει τα ίδια με τότε σε φόρους σαν να μην υπάρχει απώλεια.

Το ποσοστό του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ πληθυσμού που ζουν από συσσίτια έφτασε το 2,5%, αλλά… το 1 λίτρο γαλατάκι την ημέρα στους ΔΥ και η αποκατάσταση των άγαμων θυγατέρων στην χρεοκοπημένη Ελλάδα του 2015 είναι επίσης προτεραιότητα και υποχρέωση του Κράτους-Μπαμπά.

Τα υποσιτισμένα παιδιά κατά την UNICEF, έφτασαν τις 440.000 σε μία χώρα που οι μαθητές του δημοτικού είναι μόνο 630.000, αλλά… οι συνταξιούχοι κάτω των 50 λαμβάνουν 2,5 δις ετησίως.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που… «υποφορολογούνται» έφτασαν το 1.000.000, αλλά… πρέπει να πληρώνουν για να εισπράξουν την σύνταξη τους κάποιοι νεότεροι τους, ίσως, σε ηλικία για να καταναλώσουν, ώστε ΕΤΣΙ να έρθει η ανάπτυξη.

Το ποσοστό των προσλήψεων στον Ιδ τομέα με μερική και εκ περιτροπής απασχόληση έφτασε το 60%, αλλά… τα 6 ευρώ για τους καφέδες της ΓΕΝΟΠ «δικαιώνουν τον εργάτη».

Η αναλογία εκείνων που παίρνουν μισθό με καθυστέρηση μηνών… και αυτοί επίσης «υποφορολογημένοι» έφτασε τους 6 στους 10, αλλά… οι υπάλληλοι της Βουλής είναι περισσότεροι από την προ κρίσης εποχή.

Οι άνεργοι που υπολογίζεται ότι θα μείνουν 10 χρόνια ακόμα εκτός εργασίας με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, ίσως η μεγαλύτερη ανεργία ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ αλλά με φορολογικές υποχρεώσεις πλησιάζουν το 1.500.000, αλλά… θα γίνουν ρυθμίσεις για να ανήκουν στους «Πληρώνω έχω δεν έχω» γιατί το «Δεν πληρώνω» ήταν τελικά η «παρένθεση».

Το ποσοστό του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας έφτασε το 30%, το ποσοστό των παιδιών που στερούνται τα βασικά έφτασε το 21%, ο αριθμός των αστέγων σε μία χώρα των 10 εκ. έφτασε τους 25.000, αλλά… οι συνταξιούχοι του Δημοσίου σύντομα θα ξεπεράσουν τους εν ενεργεία ΔΥ.

Η αναλογία των φορολογούμενων που χρωστούν στο Δημόσιο έφτασε τον 1 στους 2… αλλά όοοοοοοοοοοοολοι τους «υποφορολογούνται».

Λοιπόν, όλα αυτά, άλλα τόσα… και άαααααλλα τόσα παράλογα είναι επιλογή. ΔΕΝ συμβαδίζουν, ΔΕΝ είναι σύμπτωση, ΔΕΝ είναι τυχαία, είναι αποτέλεσμα των προτεραιοτήτων και των επιλογών των Κρατιστών, του Κράτους και των «πελατών» του και της ολοκληρωτικής τους κυριαρχίας.

Αν είναι «πρωταρχικό μέλημα η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», θα έπρεπε να ήταν άμεση προτεραιότητα η άρση όλων των προνομίων και η ανάκτηση της προ πολλού χαμένης λογικής του Κράτους-Μπαμπά, ώστε να την αντιμετωπίσουμε.”



Δημοφιλείς αναρτήσεις