Αλέξης "Μπονουί" Τσίπρας

“Όταν ήμασταν νεαροί, το όνομα "Μπονουί" δινόταν ως middle name στους φίλους που έβγαιναν με νεαρά και το βράδυ κατέληγε με μια καληνύχτα στην εξώπορτα του σπιτιού της. Καληνυχτάκιας που λένε σήμερα οι νέοι.



Πάντα βέβαια η προετοιμασία της εξόδου συνοδευόταν από κινητοποίηση όλων, με την προσμονή της ερωτικής ευωχίας να είναι ζήτημα για όλους. Όπως έγινε και με τον λαοπρόβλητο αρχηγό της κυβέρνησής μας που είχε έξοδο με μια Γερμανίδα.

Η συγκεκριμένη κυρία έχει αποκτήσει όνομα με τους Μπονουίδες που έχει φτιάξει. Θυμάμαι την κοινή συνέντευξη με τον ευσταλή ΓΑΠ τον Μάρτιο 2010. Τα πήγαν περίφημα, λέει, σε κείνο το ραντεβού, τα βρήκαν πλήρως. Του ΓΑΠ (και όλων μας) καιγόταν ο κ@λος και πήραμε διαβεβαιώσεις συνεργασίας στον τομέα της... πράσινης ενέργειας!

Τα πήγαν θαυμάσια ο Αλέξης με την Άνγκελα! Ως υπερήφανος Έλλην πρωθυπουργός έβαλε ως και τις γερμανικές επανορθώσεις! Ηθικό το ζήτημα, λέει, δεν πάει να συνεδριάζει η Βουλή, να φτιάχνει επιτροπές, ούτε οικονομικό, ούτε πολιτικό. Μπονουί Αλέξη του λέει η Άνγκελα! Δε λέτε καλά που δεν ήταν η Ζωή εκεί ν' αρχίσει την ψηλομύτα, ψωροπερήφανη Άνγκελα στις γρήγορες!

Της είχε στείλει ραβασάκι μερικές μέρες πριν ο Αλέξης. Μπονουί Αλέξη του λέει η Άνγκελα! Ό,τι θέλεις να πας να τα συζητάς με τον Γερούν και τον Μάριο! Αν δεν έχεις λεφτά να τη βγάλεις, μην το λες σε μένα - εκεί που πρέπει. Άντε τώρα να ψήσει ο Αλέξης τον ουάου Γιάνη να κάνει και πολλαπλασιασμό!

Όπως του ΓΑΠ πριν πέντε χρόνια, καίγεται ο κ@λος του Αλέξη (και ο δικός μας). Μπονουί Αλέξη, αν θέλεις σχέση πρέπει να αντιμετωπίσεις τα πράγματα πιο σοβαρά. Βρες καμιά δουλειά, βάλε τάξη στα οικονομικά σου και τα λέμε!

Να πούμε και το άλλο, στα πολύ θετικά του Αλέξη. Δεν "δίνει" τους συνεργάτες του! Για την ηθική του συναλλάσσεσθαι ούτε λέξη για το 12% - μόνο για τη Siemens! Για τις σαχλαμάρες του υπουργού του για το Γκαίτε δεν είχε ακούσει τίποτε! Διάβαζε Τσιφόρο μικρός και τάχει εμπεδώσει!

Παλιά, όταν ήμασταν νεαροί, ο Μπονουής την άλλη μέρα άφηνε να εννοηθεί πως είχε γίνει το "έλα να δεις" με τη νεαρά. Μετά μια-δυο μέρες, κάτι από τις λεπτομέρειες που έλεγε ο Μπονουής και δεν κόλλαγαν με τίποτε, κάτι από αυτά που έλεγε η νεαρά, ήταν σαφές πως ο Μπονουής δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από Μπονουής.

Θα μας τα πει ο Αλέξης μόλις επιστρέψει. Οι επιδόσεις του θα είναι φοβερές! Σε μια-δυο μέρες θα ξέρουμε. Να το προσέξουμε το παιδί, πάντως. Μακρυά από τη Ζωή - υπάρχει κίνδυνος να τον πλακώσει στις φάπες που δεν έκανε στεγνό καθάρισμα στην Άνγκελα για τα κατοχικά των ναζί!

Μπονουί Άνγκελα - Μπονουί Αλέξη”



Δημοφιλείς αναρτήσεις