ΠΑΟΚ: Σούλη μήπως μας έχεις καλομάθει;

“Ο Π.Α.Ο.Κ. συνετρίβη με 88-72 στην Πυλαία από τον Ολυμπιακό για την 20η αγωνιστική της ελληνικής Α1 μπάσκετ, αποτέλεσμα που ήρθε ως απόρροια της πολύ άσχημης εμφάνισης του «Δικεφάλου», που όπως διαπίστωσε ο προπονητής του, Σούλης Μαρκόπουλος, δεν έπαιξε καθόλου καλή άμυνα.



O Βασίλης Μαυρόπουλος και το περιοδικό EMMEIS
μοιράζονται μαζί μας τις απόψεις του

Ο κ. Μαυρόπουλος είναι εκδότης του EMMEIS και
μεταπτυχιακός φοιτητής Δημοσογραφίας του ΑΠΘ


Αλήθεια είναι όλα αυτά. Όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω ισχύουν. Είναι οι σκέψεις που τριγύριζαν στο μυαλό μου, καθώς έφευγα χθες από το «Παλατάκι». Ήμουν προβληματισμένος από την εικόνα των «ασπρόμαυρων», σκεπτόμενος και λίγο παραπέρα, στα play offs. Διότι η ομάδα φάνηκε άνευρη, χωρίς ενέργεια και ίσως κουρασμένη. Βέβαια, απέναντί της βρήκε έναν εντυπωσιακό Ολυμπιακό, που έβαζε τα πάντα στην επίθεση και το παιχνίδι του βγήκε από την αρχή. Και πάλι, όμως, θα περίμενε κανείς κάτι καλύτερο από τον Π.Α.Ο.Κ., μία ομάδα που παλεύει όλους τους αγώνες και ειδικά στο γήπεδό της συνέτριψε στο πρωτάθλημα τον Παναθηναϊκό με 71-54 και θα τον είχε αποκλείσει και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου εντέλει ηττήθηκε με 71-68, αν η διαιτησία δεν ευνοούσε απροκάλυπτα το «τριφύλλι» σ’ εκείνον τον αγώνα.

Και καθώς είχα αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μου κατά την επιστροφή στο σπίτι, ξαφνικά έκανα το κλικ. Μπορεί ο Π.Α.Ο.Κ. να μην τα κατάφερε καθόλου καλά απέναντι στους Πειραιώτες, αλλά πέτυχε κάτι πολύ σπουδαίο. Να συμβαίνει το φυσιολογικό και να μην αρέσει στους φίλους του. Γιατί φυσιολογικό είναι να χάνει κανείς με 16 πόντους από μια ομάδα που έχει δεκαπλάσιο και βάλε μπάτζετ από αυτόν. Υπέρβαση ήταν το +17 με τους «πράσινους» στο 71-54 που προαναφέρθηκε. Υπέρβαση ήταν ακόμη και το 68-71 από την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που θα ήταν πρόκριση με 50-50 διαιτησία. Υπέρβαση θα μπορούσε να είναι και το 83-69 επίσης από τον Παναθηναϊκό, στο Ο.Α.Κ.Α. τούτη τη φορά, σ’ ένα ματς στο οποίο όποτε ο «Δικέφαλος» φαινόταν ότι μπορούσε να πλησιάσει στο σκορ ερχόταν ένα σφύριγμα που έβλεπαν μόνο οι διαιτητές, ώσπου τελικά ανέβηκε η διαφορά πάνω από τους 10 πόντους και διατηρήθηκε εκεί. Για να μην αναφερθούμε στα περσινά play offs όπου… σώνει και ντε, και πάλι ο Παναθηναϊκός, έπρεπε να κάνει το 3-0 στη σειρά των δύο ομάδων στα ημιτελικά.

Ο Π.Α.Ο.Κ., λοιπόν, έχει κατορθώσει να θεωρούμε δεδομένο ότι θα πρέπει να κοντράρει στα ίσα Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ενώ αυτό δεν προκύπτει καθόλου λογικά αν κοιτάξει κανείς το μπάτζετ των ομάδων, τα ρόστερ τους και το βάθος πάγκου τους. Ασφαλώς και ο Σούλης Μαρκόπουλος είχε δίκιο στη συνέντευξη Τύπου όταν είπε ότι αν οι αγώνες κρίνονταν από το μπάτζετ, το ρόστερ και το βάθος πάγκου μιας ομάδας, η δική του δε θα έπρεπε να κατεβαίνει καθόλου στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όμως αυτό έχει απόσταση από το να απαιτούμε από τον Π.Α.Ο.Κ. να κάνει την υπέρβαση και να είναι ανταγωνιστικός κάθε φορά που αντιμετωπίζει έναν από τους δύο αιωνίους.

Ο ίδιος μας έχει καλομάθει πάντως! Καλό αυτό, διότι δείχνει πως μεγαλώνει, με αργά και σταθερά βήματα…”

Υ.Γ. Είναι πολύ σημαντικό ο «Δικέφαλος» να κατακτήσει την τρίτη θέση της κανονικής διάρκειας. Όχι απλώς γιατί έτσι αποφεύγει στα προημιτελικά τους εξίσου δυνατούς με τον ίδιο Α.Ε.Κ. και Άρη (κυρίως την Α.Ε.Κ.), αλλά γιατί αν κατορθώσει να προκριθεί στα ημιτελικά, θα είναι καλύτερα να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, που θα τερματίσει λογικά δεύτερος στην κανονική διάρκεια, αφού έχει δείξει ότι μπορεί να κοντράρει επάξια την παρέα του Δημήτρη Διαμαντίδη, παρά τον Ολυμπιακό που, τόσο στο Σ.Ε.Φ. όσο και στην Πυλαία, έδειξε να μην του ταιριάζει.

O Βασίλης Μαυρόπουλος και το περιοδικό EMMEIS
μοιράζονται μαζί μας τις απόψεις του

Ο κ. Μαυρόπουλος είναι εκδότης του EMMEIS και
μεταπτυχιακός φοιτητής Δημοσογραφίας του ΑΠΘ





Δημοφιλείς αναρτήσεις