Μια ελληνική πόλη για διεθνείς εναλλακτικές μικρές αποδράσεις

Η βρετανική εφημερίδα Guardian προτείνει 10 πόλεις στην Ευρώπη, ιδανικές για εναλλακτικές σύντομες αποδράσεις! Μια ελληνική πόλη βρίσκεται ανάμεσα στις 10 πόλεις που αναδεικνύει η γνωστή εφημερίδα, μετά από προτάσεις που προήλθαν από τους ίδιους τους αναγνώστες.

1. Μπολόνια – Ιταλία

Η Μπολόνια είναι μια όμορφη πόλη, που περνάει συχνά απαρατήρητη. Η κουλτούρα του καφέ, το φαγητό και το γεγονός ότι είναι πανεπιστημιούπολη, συντελεί στην ύπαρξη πολλών μπαρ. Ένα ωραίο σημείο είναι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης αλλά και το Μουσείο Παγωτού που άνοιξε πρόσφατα.



2. Νίκαια – Γαλλία

Η θέα στη θάλασσα, παλιά, γραφική πόλη με τους στενούς δρόμους και η εντυπωσιακή προκυμαία είναι στα χαρακτηριστικά της πόλης που θα ξεχωρίσετε. Επίσης, έχει γαστρονομικό backround. Οι γκαλερί και τα μουσεία όπως το Μουσείο του Ματίζ είναι μερικά από όσα έχει να σας προσφέρει η πόλη σε πολιτιστικό επίπεδο.



3. Αλγκέρο – Ιταλία

Η μεσαιωνική πόλη με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, τις τελευταίες δεκαετίες, το Αλγκέρο έχει αναδειχθεί σε δημοφιλή τουριστική περιοχή. Έχει εξαιρετικές παραλίες όπως το Il Lazzaretto.



4. Σαράγεβο – Βοσνία Ερζεγοβίνη

Μεγάλος αριθμός αναγνωστών επέλεξαν το Σαράγεβο ως την αγαπημένη τους πόλη. Είναι εύκολο να κυκλοφορήσεις στο ιστορικό κέντρο με τα πόδια. Το βράδυ υπάρχουν πολλά μπαρ και εστιατόρια για να διαλέξετε.



5. Λιουμπλιάνα – Σλοβενία

Η πρωτεύουσα της Σλοβενίας έχει ένα εντυπωσιακό κέντρο, με εντυπωσιακές γέφυρες πάνω από το ποτάμι και μπαρ στις όχθες.



6. Γρανάδα – Ισπανία

Η πόλη Γρανάδα είναι μία από τις ωραιότερες και ιστορικότερες πόλεις της Ισπανίας. Oι θαυμαστοί κήποι της Αλάμπρας που περιβάλλουν το περίφημο ομώνυμο ανάκτορο της Αλάμπρας είναι ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει να τιμήσετε.



7. Σόφια – Βουλγαρία

Η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας είναι μια ακόμη αγαπημένη πόλη των αναγνωστών. Τα ρωμαικά ερείπια, οι βυζαντινές εκκλησίες, ιαματικές πηγές και πληθώρα καφέ και εστιατορίων είναι από τα θετικά της πόλης.



8. Θεσσαλονίκη – Ελλάδα

Αρκετοί αναγνώστες έβαλαν τη Θεσσαλονίκη στη λίστα των προορισμών τους για μια εναλλακτική σύντομη απόδραση. Ο Λευκός Πύργος είναι εντυπωσιακός και φυσικά δεν γίνεται να παραλείψουμε τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Είναι το μέρος που δημιουργήθηκε το Μπουγατσάν!



9. Βροτσλαβ – Πολωνία

Πολλοί προτείνουν το Βρότσλαβ, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια άνθηση της πολιτιστικής ανάπτυξης. Η πόλη ορίστηκε ως έδρα αγώνων στο UEFA EURO 2012, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2016 και πόλη υποδοχής των Παγκόσμιων Αγώνων, της Διεθνούς Ένωσης Παγκόσμιων Αθλημάτων (IWGA) που θα γίνουν το 2017.



10. Βασιλεία – Ελβετία

Είναι ένα από τα πιο σημαντικό πολιτιστικά κέντρα της Ελβετίας. Έχει πολλά θέατρα και μουσεία, όπως το Μουσείο Καλών Τεχνών που διαθέτει μια από τις παλιότερες παγκοσμίως συλλογές τέχνης προσβάσιμες στο κοινό.





Δημοφιλείς αναρτήσεις