Η Δημιουργική Ασάφεια της Αυγής για Eurogroup και τρόικα

Τι πραγματικά έγινε στο Eurogroup της 9ης Μαρτίου 2015 και γιατί τα κόμματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν εγκλωβιστεί στην αντιμνημονιακή ρητορεία τους.




Ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε πρόσφατα, συνεπικουρούμενος κι από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βαπτίζει το κρέας ψάρι με τις υποτιθέμενες νίκες στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της χώρας. Αλλη μια νίκη σημειώθηκε στο χθεσινό Eurogroup, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη να διαβεβαιώνει το πανελλήνιο ότι τώρα πλέον «τα χρηματοδοτικά ζητήματα μπαίνουν σε μια σειρά». Η Πράβδα του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστή κι ως Αυγή στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει την θετική εξέλιξη σε πρωτοσέλιδο άρθρο της:

Βέβαια, η εικόνα του τι ακριβώς συνέβη χθες αρχίζει
να αναδύεται - ως συνήθως, από ξένες πηγές, π.χ. εδώ:

Προσωπικά, συμφωνώ με την Αυγή ότι χθες έγινε «το πρώτο και σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου», παρ' ότι το βήμα αυτό έπρεπε να είχε γίνει ήδη πριν από δύο εβδομάδες. Απλά, μένει να δούμε κατά πόσο «η χθεσινή εξέλιξη καθιστά οριστικά παρελθόν την τρόικα», την οποία τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού τόσο άστοχα και ανέξοδα δαιμονοποίησαν τα τελευταία πέντε χρόνια, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σήμερα παγιδευμένα στην αντιμνημονιακή ρητορεία τους. Αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για τη φαντασία στην εξουσία:


"Η φαντασία στο Eurogroup"
Πλάμεν Τόντσεφ
Διεθνολόγος και πολιτικός αναλυτής




Δημοφιλείς αναρτήσεις