Το Ελληνικό πολιτικό ρήγμα ετοιμάζεται να δώσει τον σεισμό του;

“Το αμέσως επόμενο βήμα είναι όποιος αναφέρει ξανά τις απαγορευμένες λέξεις Τρ@@κα και Μ@@@@νιο, να συλλαμβάνεται με την κατηγορία της βλασφημίας με βάση τον νόμο περί γενοκτονίας που προκάλεσαν οι επάρατες αυτές λέξεις.



Σαν εκείνο τον δυστυχή τον νεαρό παστίτσιο, που νόμισε πως ζει σε μια ελεύθερη χώρα. Τον ρόλο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής που κατέθεσε τότε τη σχετική ερώτηση στη βουλή και οδήγησε στην παρέμβαση του εισαγγελέα, στο κατέβασμα της σελίδας, στην σύλληψη και καταδίκη του αυτουργού του νόστιμου Ελληνικού πιάτου, θα αναλάβει η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αυτή η ανομολόγητη συμπάθεια ίσως κρύβεται πίσω από το έντονο ενδιαφέρον για την συμμετοχή των φυλακισμένων ναζιστών στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Αρνούμαι να πιστέψω πως και μια άλλη βαθύτερη σκέψη περνά από το ταραγμένο μυαλό της ενόψει της επερχόμενης διάσπασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας στις συνιστώσες της. Που, μάλλον γρήγορα παρά αργά, θα τοποθετήσει από την μια πλευρά τις συνιστώσες του φεουδαρχικού κόσμου του 18ου αιώνα και από την άλλη τα κόμματα και τα πρόσωπα που ανήκουν στη σύγχρονη εποχή. Τώρα καθένας μετράει τις δυνάμεις του. Και τα κουκιά του.

Τα πρόδρομα σημάδια είναι ήδη εδώ. Τα σκυλιά αλυχτούν, βρύσες και δάνεια στερεύουν, οι άνθρωποι θωρούν απορημένοι θειάφι να εμφανίζεται από χάσματα του εδάφους και της οικονομίας, λάμψεις και ηλεκτρικά φορτία σκάνε στον ορίζοντα, μικρότερα ρήγματα ενεργοποιούνται, προσεισμοί γίνονται κάθε μέρα σε κάθε σπίτι, κάθε κοινωνικό στρώμα, κάθε τάξη.

Το βαθύτερο Ελληνικό ρήγμα των τελευταίων δύο αιώνων, ετοιμάζεται να δώσει τον σεισμό του;”




Δημοφιλείς αναρτήσεις