Ο Γιάνης ... διχάζει και ταράζει τα νερά

O Γιάνης Βαρουφάκης ξέρει ακριβώς τι διαπραγματεύεται, δηλώνει απο τη μια ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας αναφερόμενος στη δήλωσή του ΥΠΟΙΚ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως το 67% των παρεμβάσεων του μνημονίου είναι μέτρα που θα υλοποιούσε και η κυβέρνηση.



Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μάρδας είπε πως όταν ήλθε ο επικεφαλής του ΕΚΤ, Γ.Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα η κυβέρνηση γνώριζε ότι ερχόταν για να πει «όχι» στις ελληνικές θέσεις, όπως ακριβώς αναμενόταν και το «όχι» του Σόιμπλε.

Τόνισε σύμφωνα με ανάρτηση στη Voria, πως έτσι γίνεται στις διαπραγματεύσεις, πρώτα υπάρχει αντίδραση και μετά γίνονται συμβιβασμοί.


Ανοιχτά αμφισβητεί απο την άλλη δηλώσεις, αλλά και χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο γνωστός οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, με δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FΜ και στην εκπομπή του Σωτήρη Ξενάκη και του Βασίλη Αδαμόπουλου, ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε ότι το κλίμα στο εξωτερικό μπορεί να είναι καλύτερο, όμως η πραγματικότητα δεν είναι. Τόνισε ότι οι δυσκολίες παραμένουν, ενώ σε κάποια αποστροφή του λόγου του, ανέφερε πως τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

Οταν οι δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν στην χθεσινή δήλωση Βαρουφάκη πως το 60-70% όσων αναφέρει το μνημόνιο θα τα έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Λαπαβίτσας πήρε σαφείς αποστάσεις και με ένταση τόνισε πως αυτό είναι εκτός γραμμής κόμματος που πάντα κατέρριπτε συνολικά το μνημόνιο. Οταν ρωτήθηκε αν εννοεί πως ο υπουργός Οικονομικών είναι εκτός γραμμής κόμματος επέμεινε στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για το μνημόνιο.
«Και τι εννοούσε τότε ο κύριος Βαρουφάκης» ρώτησε ο Σωτήρης Ξενάκης για να εισπράξει την απάντηση «Ρωτήστε τον Βαρουφάκη, θα τον ρωτήσω κι εγώ όταν τον δω».
Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου , ανέφερε πως πως τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα καθώς άλλαξε το κλίμα για την Ελλάδα που πλέον αντιμετωπίζεται διαφορετικά στις διαπραγματεύσεις, ενώ έκανε λόγο για "ηλεκτρική καρέκλα" αναφερόμενος στο υπουργείο Οικονομικών και είπε ότι εκεί είναι που θα κριθεί η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης έκαναν καλά που έκαναν εξαγγελίες πριν τις προγραμματικές δηλώσεις, γιατί έδωσαν στίγμα. Είπε επίσης πως ορισμένα πράγματα που έχουν να κάνουν με την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων –όπως κατώτατος μισθός, συντάξεις, επανασύνδεση ρεύματος- θα πρέπει να γίνουν άμεσα.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τις τράπεζες και τη ρευστότητα τους μετά την απόφαση της ΕΚΤ την οποία χαρακτήρισε απειλή σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν σημαίνει πως η ελληνική πλευρά θα κάνει πίσω.

Είπε επίσης σύμφωνα με ανάρτηση στη newmoney, πως η διαγραφή του χρέους είναι ανταλλαγή ομολόγων ...”


Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις