Ντράπηκα που την τιμή των Ελλήνων υπερασπίστηκε ο κ. Σόιμπλε ...

“Κρατώ από την κοινή συνέντευξη του Έλληνα με τον Γερμανό ομόλογό του την απελπισμένη προσπάθεια του κ. Βαρουφάκη να τα ρίξει πάλι στους Ελληνες.


Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή στην ίδια του τη χώρα σε αυτόν με τον οποίο πάει να διαπραγματευτεί στο εξωτερικό, μπροστά στα διεθνή media. Όπως κάνουν οι κυβερνώντες αδιάλειπτα τα τελευταία χρόνια, όταν ζορίζονται. Αρχής γενομένης από τον κ. Παπανδρέου. Ακόμη και η νύξη στις πρακτικές Γερμανικών εταιρειών έπεσε στο κενό, καθώς και αυτές οι εγκληματικές πρακτικές της Siemens δεν αποκαλύφθηκαν από τις Ελληνικές Αρχές αλλά από τις Γερμανικές, όπου έγινε γνωστό ότι η εταιρεία χρημάτιζε πολιτικούς σε διάφορες χώρες για να εξασφαλίσει συμβόλαια 1,3 δις ευρώ μεταξύ των ετών 1990 και 2006.
Ο κ. Σόιμπλε απάντησε λέγοντας ότι δεν αναφέρθηκε στο θέμα της διαφθοράς των Ελλήνων και του κράτους τους, σεβόμενος το ότι δεν μπορεί να προσβάλλει μια άλλη χώρα ως διεφθαρμένη. Και επιπροσθέτως υπεραμύνθηκε των Ελλήνων που εργάζονται και πληρώνουν τους φόρους τους (και στη Γερμανία, όπως καλά το ξέρει), λέγοντας ότι δεν είναι οι άνθρωποι διαφορετικοί αλλά το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν που τους ωθεί.

Εδώ και χρόνια από τον Παπανδρέου στον Τσίπρα, οι άνθρωποι αυτοί γυρνούν ανά τον κόσμο λέγοντας ότι κυβερνούν μια διεφθαρμένη χώρα και έναν διεφθαρμένο λαό, που φοροδιαφεύγει μαζικά. Αυτόν τον λαό που παραδόξως πληρώνει φόρους για να συντηρεί ένα κράτος που καταναλώνει πάνω από το 60% του ΑΕΠ!
Η μεγαλύτερη ζημιά που έχουν κάνει οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι τόσο στη Διοίκηση της χώρας.
Είναι αναμφίβολα στην εικόνα των εκατομμυρίων Ελλήνων που προσπαθούν να εργαστούν τίμια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Είναι η στάμπα του διεφθαρμένου και μπαγαπόντη που μόνοι μας κολλήσαμε στον κούτελό μας. Ή καλύτερα το πολιτικό μας σύστημα και η ελληνική ολιγαρχική ελίτ μάς την κόλλησε σαν το ανεξίτηλο αστέρι του Άουσβιτς, καταδικάζοντας τον ελληνισμό στη χειρότερη καταδίκη: στην ανυποληψία.
Προκειμένου να αποφύγουν τις αποφάσεις που πρέπει να λάβουν ξεκινώντας από τον εαυτό τους.
Από τον οποίο κρίνουν και τα αλλότρια.
Ντράπηκα ...”


Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις