Δεν «πάγωσαν» τη ρύθμιση οι κάλπες ... ηλίθιε

“Περιορισμένος παραμένει, όπως κατα κόρον γράφεται σε διάφορα social media, λόγω της προεκλογικής περιόδου και της αβεβαιότητας σχετικά με την «τύχη» των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία μετά τις ... εκλογές, ο αριθμός των ελεύθερων επαγγελματιών που εντάσσονται σε ρύθμιση.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΕ, από την έναρξη ισχύος της δυνατότητας εξόφλησης των οφειλών σε 72 - 100 δόσεις, μόνο 30.895 οφειλέτες σε σύνολο 375.000 «ενεργών» ασφαλισμένων με χρέη από ασφαλιστικές εισφορές, «έβαλαν» σε ρύθμιση οφειλές 342 εκατ. ευρώ, ενώ το Ταμείο έχει εισπράξει, έως και σήμερα, 18,7 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον 20.464 που είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους με τη «νέα αρχή» εξακολουθούν να καταβάλουν τις δόσεις (χωρίς να έχουν, ακόμη, δυνατότητα μετάβασης στην ευνοϊκότερη νέα ρύθμιση) ενώ 15.662 πληρώνουν σε 12 δόσεις (με βάση την «πάγια ρύθμιση») οφειλές που δημιούργησαν μετά την 1/1/2013.
Η διοίκηση του ΟΑΕΕ κάλεσε τους ασφαλισμένους να ρυθμίσουν τα χρέη τους, αξιοποιώντας την εξόφληση χρεών έως και σε 100 δόσεις, τα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων στα τέλη καθυστέρησης, τις αυξημένες δυνατότητες επανένταξης και το μειωμένο επιτόκιο.
Οπως υπογραμμίζει ο ΟΑΕΕ, μετά την παράταση που δόθηκε για την επιλογή μίας ή και σε δύο κατώτερων ασφαλιστικών κατηγοριών, διευκολύνεται ακόμη περισσότερο η καταβολή τόσο των τρεχουσών εισφορών όσο και της δόσης των ληξιπρόθεσμων και εξασφαλίζονται ασφαλιστική ενημερότητα, παροχές περίθαλψης και συνταξιοδοτική προοπτική.

Να σημειωθεί ότι δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση των 72 / 100 δόσεων, με βάση το σχετικό νόμο, ισχύει έως τις 31 Μαρτίου...”
_____________________________________________________

Thessallloniki: «Με τέτοια φορολογική επιδρομή και ύφεση την τελευταία πενταετία συν τα προεόρτια της κρίσης, πρέπει να είναι πολύ μ@λ@κες όσοι πιστεύουν ότι φταίνε οι εκλογές και η "πονηριά" του Έλληνα για το ότι ελάχιστοι τρέχουν να επωφεληθούν απο τις "ευνοϊκές" ρυθμίσεις ... Έλεος ρε όρνια ... ».
_____________________________________________________
Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο