Tothepoint: Φτωχότεροι το 2014, απαισιοδοξία για το 2015

“Η παρατεταμένη κρίση έχει αφήσει βαθιά τα σημάδια της τόσο ως προς τις οικονομικές επιπτώσεις στα εισοδήματα των πολιτών όσο και ως προς τις προσδοκίες που τρέφει ο καθένας για το μέλλον.



Συγκεκριμένα, από την έρευνα της εταιρείας «Tothepoint» που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της «εφημερίδας "Μακεδονία"» το διήμερο 15 και 16 Δεκεμβρίου, προκύπτει ότι το 2014 η οικονομική κατάσταση των πολιτών έγινε δυσχερέστερη, ενώ κυριαρχεί πλήρης απαισιοδοξία αναφορικά με το τι μας περιμένει το νέο έτος.
Ειδικότερα, στο ερώτημα «Το τέλος του 2014 σας βρίσκει σε καλύτερη ή χειρότερη οικονομική κατάσταση από το τέλος του 2013;» περίπου επτά στους δέκα (ποσοστό 67,3%) απαντούν ότι τα οικονομικά τους έχουν χειροτερέψει, δύο στους δέκα (20,8%) ότι έχουν μείνει ίδια και μόλις ένας στους δέκα (11,8%) δηλώνει πως έχουν βελτιωθεί.
Αναφορικά με τις προσδοκίες ενόψει της νέας χρονιάς το 64% δηλώνει περισσότερο απαισιόδοξο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και με τις προσδοκίες που είχε για το 2014.
Στην ίδια κατάσταση δηλώνει πως βρίσκεται το 11,3% και μόλις δύο στους δέκα (21,5%) ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το 2015 ...”




Μην χάσετε για κανένα λόγο ... αξίζουν τον κόπο


Δημοφιλείς αναρτήσεις