Αναψε φωτιές ο Βαρουφάκης

“Δήλωση-βόμβα έκανε σήμερα ο οικονομολόγος και στενός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.


Ο γνωστός οικονομολόγος είπε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα είπε:
«Η ΕΚΤ μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες. Το έκανε στην Ιρλανδία, το έκανε στην Κύπρο».
Δεν δίστασε μάλιστα να πει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει τις απειλές και να κλείσει το τηλέφωνο στον Ντράγκι, δεν έχει κανέναν λόγο να εκλεγεί.
Μεταξύ άλλων είπε ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αφόρητες πιέσεις για ένα τρίμηνο μετά τις εκλογές, εφόσον υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης.

Η Μέρκελ, είπε ο κ.Βαρουφάκης, προτιμά να έχει στην Ελλάδα μια φρέσκια κυβέρνηση, η οποία, αφού τρομοκρατηθεί, θα εφαρμόσει την πολιτική του Βερολίνου.
Και συμπλήρωσε ότι το Βερολίνο “πούλησε” τον Α.Σαμαρά, καθώς αυτά που του είχε υποσχεθεί, δεν τα έκανε (εννοώντας τη ρύθμιση χρέους με βάση την απόφαση του Νοεμβρίου 2012) ...”