Ελπίζω η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο

“Προϋπόθεση είναι να συμφωνήσουν 180 ή περισσότεροι βουλευτές. Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να υπάρξει συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων για την επιλογή ενός πραγματικά άξιου (ή άξιας) Προέδρου της Δημοκρατίας.




Παρά την παντελώς αρνητική θέση του κ. Τσίπρα, θα εκτιμούσα ως θετική μια προσπάθεια του πρωθυπουργού να τον ενημερώσει εγκαίρως για τους πιθανούς υποψηφίους.
Μολονότι έχω επανειλημμένως επικρίνει, με δριμύτητα, την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική θεωρώ και πάλι ότι το συμφέρον της Ελλάδας επιβάλλει να ολοκληρώσει τη θητεία της η σημερινή κυβέρνηση.
Έχουμε μια ολιγόμηνη προθεσμία να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Είναι προφανές για όσους δεν αιθεροβατούν ότι οι πιθανότητες επιτυχούς κατάληξης είναι απείρως μεγαλύτερες αν τη διαπραγμάτευση χειριστεί η κυβερνητική ομάδα αντί μιας νέας, απροετοίμαστης και άπειρης ομάδας.
Αναγνωρίζεται από σχεδόν όλους ότι χρειάζεται Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Αυτή η Αναθεώρηση δεν πρέπει να είναι βιαστική και επιπόλαιη.
Χρειάζεται χρόνος.
Η τωρινή κυβέρνηση θα ορίσει ποιες διατάξεις πρέπει να αναθεωρηθούν και η επόμενη Βουλή θα αποφασίσει το ακριβές περιεχόμενο τους.
Ελπίζω (παραμένω αθεράπευτα αισιόδοξος) ότι αν η κυβέρνηση κερδίσει 18 μήνες πρόσθετης ζωής, θα θελήσει να ανοιχτεί στην κοινωνία και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να προχωρήσει ΑΦΟΒΑ σε όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης ...”

Δημοφιλείς αναρτήσεις