Τι άλλο θα ακούσουμε: "Η Ελλάδα οχυρό σταθερότητας της Ευρώπης"

“«Έχουμε μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση σε εξέλιξη και με περιμένει μια πολύ δύσκολη ημέρα στο γραφείο» ανέφερε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας ως κεντρικός καλεσμένος ναυτιλιακού συνεδρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


«Αν και εστιάζουμε στην επίλυση όλων των προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας δεν ξεχνούμε που θέλουμε να πάμε», είπε.
Και περιέγραψε ως στόχους περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές για να μπορέσει η Ελλάδα σε ορίζοντα τριών με πέντε ετών να βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με τις πιο ανταγωνιστικές χώρες.
«Η Ελλάδα δεν είναι Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης αλλά ένα οχυρό σταθερότητας», πρόσθεσε αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. «Η χώρα θα κεφαλαιοποιήσει όλα τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από αυτή την θέση» μεταξύ των οποίων ανέφερε και τη στρατηγική σχέση με την Κίνα, αλλά και το άνοιγμα στην ενέργεια και συγκεκριμένα στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. «Δεν βρισκόμαστε στην αφετηρία, είμαστε καθ΄ οδόν προς τους στόχους μας», συνέχισε ο Α. Σαμαράς τονίζοντας με σημασία ότι η επιτυχία του εγχειρήματος προϋποθέτει σταθερότητα, παραμονή στην Ευρωζώνη και διατήρηση ανάπτυξη.
Μιλώντας σε ακροατήριο απαρτιζόμενο από εκπροσώπους της ελληνικής και της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο εφοπλισμός προσδίδει στην Ελλάδα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε διεθνές επίπεδο, ως παγκόσμιος πρωταγωνιστής που είναι, και γι αυτό πρέπει να του δώσει περαιτέρω ευκαιρίες η χώρα.
Οι εργασίες του συνεδρίου λαμβάνουν χώρα με την ευκαιρία της 30ης επετείου από την ίδρυση του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Κώστα Γραμμένου του Cass Business School του City University London.
Μεταξύ των συμμετεχόντων στις εργασίες ενδεικτικά αναφέρονται ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», Αντώνης Παπαδημητρίου και ο επικεφαλής της μονάδας Global Macro & Markets της Goldman Sachs, Francesco U. Garzarelli. Επίσης, οι επιχειρηματίες Θανάσης Μαρτίνος, Γιώργος Προκοπίου, Παναγιώτης και Νικόλας Τσάκος, όπως και εκπρόσωποι των ομίλων Μουνδρέα, Φωστηρόπουλου , Νομικού, Χαλκιά, και Δράγνη ...”

Δημοφιλείς αναρτήσεις