«Κάλεσμα» τρομο-επίθεσης τον Δεκέμβριο

“Αυτό που ανησυχεί περισσότερο, όπως αποκαλύπτουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, είναι το κοινό «προσκλητήριο» που απηύθυναν ο Νίκος Μαζιώτης και οι φυλακισμένοι «Πυρήνες» για γενικευμένες αντιδράσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου στη δημιουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό.

«Παρότι θεωρητικά έχουν χαοτικές διαφορές, διαβλέπουν την κοινή τους “μοίρα”.




Στην περίπτωση που τελικά δημιουργηθούν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας, πρώτος “ένοικος” θα είναι ο Νίκος Μαζιώτης, θα ακολουθήσουν οι “Πυρήνες” και αρκετοί άλλοι που κατηγορούνται για υποθέσεις τρομοκρατίας», υποστηρίζουν στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου. «Και οι δύο πλευρές φαίνονται διατεθειμένες να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί. Το ομολογούν. Το λένε. “Να δούμε τι μας ενώνει και όχι τι μας χωρίζει για να επιτεθούμε”, γράφουν», επισημαίνουν τα ίδια στελέχη.

Ο Νίκος Μαζιώτης τους μόνους που απέκλεισε από αυτή την προσπάθεια έμπρακτης αλληλεγγύης ήταν τα μέλη της 17Ν, Βασίλη Τζωρτζάτο και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, κάνοντας λόγο για «καταδότες και αποκηρύσσαντες».

Οι ορατοί κίνδυνοι πίσω από αυτή τη «σύμπραξη» είναι η ενεργοποίηση του Χριστόδουλου Ξηρού και των «Πυρήνων», που αποτελούν το δίκτυο υποστήριξής του, έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα «απουσίας». Η πρώτη μετά την απόδρασή του, αλλά αποτυχημένη προσπάθεια αιματοκυλίσματος στο Α.Τ. Ιτέας στις 29 Απριλίου 2014, ανήκει στο… παρελθόν, τονίζουν με νόημα υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Ο παράξενος «συνεταιρισμός» βάζει στο παιχνίδι την Πόλα Ρούπα, τους τουλάχιστον δύο άλλους «Σταμπούλους», νέα άφθαρτα και «καθαρά» επιχειρησιακά μέλη του Επαναστατικού Αγώνα με αντίστοιχο, ίσως και ακόμη πιο «ξάστερο» προφίλ από αυτό του 30χρονου Αντώνη Σταμπούλου, όπως αποκαλύπτουν αρμόδια στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου. Στον ίδιο «καμβά» τοποθετούνται και κάποιοι συνεργαζόμενοι «ληστές του Διστόμου», ενδεχομένως ο Γιώργος Πετρακάκος και ο Σπύρος Δραβίλας. Αίνιγμα είναι για τους αστυνομικούς το στρατόπεδο που έχει ακολουθήσει ο καταζητούμενος Κώστας Σακκάς ...”

Δημοφιλείς αναρτήσεις