Μήπως πιστεύουν οι ίδιοι τα ψέμματά τους ...

“Θα έχετε ακούσει εξουσιαστές κι αντιπολιτευόμενους να λένε παχιά λόγια για ανάπτυξη, επενδυσεις, άλματα στην ανταγωνιστικότητα και άλλες παρεμφερείς ιστορίες.


Την ίδια ώρα που η χώρα εχει το 2013 και 2014 τις χαμηλότερες επενδυσεις στον κόσμο και είναι ακομα στους δείκτες ανταγωνιστικότητας αδελφοποιημένη με χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.
Τι αποφάσεις πολιτικής για να ανατάξουν τον ημιθανή λαμβάνονται;
Σε επαρχιακή εφημερίδα διάβασα ότι έρχεται νέο κύμα 50 χιλ. (προεκλογικών) προσλήψεων σε δημόσιο και Δήμους με λεφτά του ΕΣΠΑ (η αντιπολίτευση υπόσχεται ακόμα περισσότερες).
Με περίπου μηδενικό προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων με εθνικές δαπάνες, με τις εισπράξεις από το ΕΣΠΑ να μειώνονται του χρόνου κατά 1,5 δις, χρησιμοποιόυν τα ελάχιστα χρήματα που διαθέτουμε για επενδυσεις για να κάνουν προεκλογικές προσλήψεις!
Όσο για τον ιδιωτικό τομέα;
Έψαξα να βρω -με αφορμή τη δική μου νέα επιχείρηση (που ειναι εξωστρεφής καινοτομα και στον τομέα της παραγωγής), τι ισχύει για προσλήψεις νέων από πλευράς προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
Δυστυχώς βρήκα πενιχρά, κλειστά και προβληματικά προγράμματα.
Ιδίως για την Αττική.
Και να μην σας πω για τις τράπεζες ...
Όσο για επενδυτικά και ερευνητικά προγράμματα κι αυτά στο περίμενε.
Αναρωτιέμαι λοιπόν όταν μιλούν έχουν εξελιχθεί σε τόσο καλούς ηθοποιούς και ακούγονται τόσο πεπεισμένοι, ή μήπως έφτασαν να πιστεύουν πια τα ίδια τους τα ψέμματα, οπότε ζουν περίκλειστοι στο δικό τους κόσμο;
Φοβάμαι ότι ισχύει το δεύτερο που είναι δυστυχώς και το πιο επικίνδυνο ...”