8.500 πεσόντες άταφοι ακόμα στα εδάφη της Βορείου Ηπείρου!!!

“Ένα απίστευτο μήνυμα του Μπάμπη Τζιγκουνάκη, αντιστράτηγου ε.α.:
Μέσα στις παρελάσεις και στις μεγάλες κουβέντες που ακούγονται από όλους σήμερα, θέλω να βάλω ένα πολύ σημαντικό θέμα που ίσως το αγνοείτε οι περισσότεροι, για να δείξω ότι η πολιτική και η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή και οδυνηρή.


Αν δεν έχεις τα κατάλληλα εφόδια και τη δύναμη να επιβάλεις τη θέλησή σου, γίνεσαι ένα κλωτσοσκούφι στις ορέξεις του κάθε δυνατού ή και τυχάρπαστου ...
8500 Έλληνες στρατιώτες, πεσόντες στις μάχες κατά των Ιταλών εισβολέων το 1940, κείτονται άταφοι ακόμα στα εδάφη της Βορείου Ηπείρου!!!
Παρά τη μονογραφή, από 21ης Νοεμβρίου του 2008, της ελληνοαλβανικής συμφωνίας για τη δημιουργία δύο στρατιωτικών κοιμητηρίων στη Βόρεια Ήπειρο, το αλβανικό κράτος εξακολουθεί να μηχανεύεται εμπόδια στη διευθέτηση αυτού του ιδιαίτερης ανθρωπιστικής και συναισθηματικής σημασίας θέματος για όλον τον ελληνικό λαό.
Χρειάστηκαν 70 έτη για να ασχοληθεί σοβαρά το ελληνικό κράτος με αυτό το μείζονος σημασίας θέμα και σήμερα, 2014, δεν έχουμε καταφέρει να το λύσουμε στην πράξη όπως του αξίζει και οριστικά ...
Μεγάλα λόγια, κορώνες και κενές περιεχομένου δηλώσεις ...
Η σκληρή πραγματικότητα είναι εκεί πάνω στα βουνά της Αλβανίας που βλέπεις κόκαλα απο ήρωες πεταμένα εδώ και εκεί ...”