Επιστρέφει η αισιοδοξία στους Θεσσαλονικείς

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

“Ψήγματα αισιοδοξίας για τους Θεσσαλονικείς μετά από 6 χρόνια. Αν και παραμένει αρνητικό το κλίμα τουλάχιστον δείχνει να έχει ανοδική πορεία η θετική διάθεση και αρχίζει να θυμίζει το 2009.”
Στο ερώτημα της ετήσιας συνδρομητικής έρευνας της εταιρείας “to the point”, η οποία διενεργείται για έκτη συνεχή χρονιά στην περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, πώς βλέπουν την καθημερινή ζωή στη Θεσσαλονίκη

σε πέντε χρόνια από τώρα το 35,5% τη βλέπει χειρότερη, το 29,9% πιστεύει ότι θα είναι ίδια και το 28,6% ότι θα γίνει καλύτερη.




Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από το 2009 που το ποσοστό απαισιοδοξίας υποχωρεί κάτω από το 40% (ήταν 40,6% το 2009, έφτασε ως το 52% το 2012 και 48,2% πέρυσι). Αντιστοίχως η αισιόδοξη προσέγγιση είναι η δεύτερη καλύτερη μετά εκείνη του 2009 (38,3%), ενώ πέρυσι ήταν στο 23,1%.

“Bλέπουμε μία, έστω και περιορισμένη, “τοπική” επαναφόρτιση της αισιοδοξίας. Ας επισημανθεί το ερευνητικό εύρημα ότι οι Θεσσαλονικείς απαντούν όλο και πιο αισιόδοξα για τις προσδοκίες που έχουν σχετικά με το επίπεδο της καθημερινής ζωής στο μέλλον. Από 31 μονάδες διαφοράς υπέρ της απαισιόδοξης στάσης (“η ζωή στην πόλη θα γίνει χειρότερη”) έχουμε φτάσει στις 7 μονάδες διαφοράς, με την αισιόδοξη αντιμετώπιση (“η ζωή στην πόλη θα γίνει καλύτερη”) να καταγράφει το δεύτερο καλύτερο ποσοστό μετά το 2009 ...”

Δημοφιλείς αναρτήσεις