Ο Τούρκος πιλότος θα περάσει από πειθαρχικό γιατί ... χάθηκε

“Θερμό «επεισόδιο» ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σημειώθηκε στον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από τη Μύκονο.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα τουρκικά μαχητικά καταδίωξαν αεροσκάφος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, από την περιοχή του εναέριου χώρου των Ψαρών έως τη Μύκονο.




Οι κινήσεις των τουρκικών αεροσκαφών προκάλεσαν συναγερμό στο ελληνικό Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, το οποίο έδωσε εντολή για την απογείωση ελληνικών μαχητικών, προκειμένου να αναχαιτίσουν τα αντίπαλα F-16.

Κάτι που έγινε, με τα ελληνικά μαχητικά να αναχαιτίζουν τα τουρκικά μετά από αερομαχία. Το περιστατικό συνέβη την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας μετέβαινε από τη Χίο στα Ψαρά, για να επισκεφτεί το φυλάκιο του ελληνικού στρατού που βρίσκεται στο νησί. Ο Νίκος Δένδιας αμέσως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το συμβάν.

Ο δε αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος τον συνόδευε, ενημέρωσε ταυτόχρονα το Υπουργείο Εξωτερικών. Ο Έλληνας Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, κάλεσε στην «κόκκινη» γραμμή τον Τούρκο ομόλογό του, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, απολογήθηκε για το περιστατικό, και δεσμεύτηκε ότι ο υπαίτιος του περιστατικού, ο Τούρκος πιλότος δηλαδή, θα περάσει από πειθαρχικό για το παράπτωμά του και ότι «πιθανόν να έχασε το δρόμο».

Το αεροσκάφος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που ενεπλάκη στο περιστατικό είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο της σωστής λειτουργίας των ραδιοβοηθημάτων και πρόκειται για αεροσκάφος παλαιού τύπου, επομένως δεν προσομοιάζει σε καμία περίπτωση με ένα σύγχρονο ιπτάμενο ραντάρ.

Το πολιτικό αεροσκάφος, όπως έγινε γνωστό, είχε εγκαίρως καταθέσει σχέδιο πτήσης και εξέπεμπε κανονικά σήμα όπως προβλέπεται για όλα τα αεροσκάφη της Πολιτικής Αεροπορίας ...”

Δημοφιλείς αναρτήσεις