Δεξιότερα Αλέξη ... Κουροπάτκιν!

“ Ξέρω, θα πείτε είναι τραβηγμένος ο παραλληλισμός μου με την επισκόπηση του χάρτη που δείχνει τον διεξαγόμενο πόλεμο και τον παντελώς άσχετο, κατά φαντασίαν στρατόκαυλο, να δίνει οδηγίες στο Ρώσο στρατηγό από καφενείο της Αθήνας. Ας το συζητήσουμε!



Έχουμε έναν παντελώς άσχετο σε αθηναϊκό καφενείο - τον Αλέκο Φλαμπουράρη. Βλέπει τον αγωνιζόμενο στρατηγό των ελληνικών δυνάμεων, Αλέξη Τσίπρα, να έχει το τεράστιο πρόβλημα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων/Χρέους, το οποίο κάποιος εθελόδουλος γερμανοτσολιάς τον πρόδωσε χαράματα 13/7 και του το κληρονόμησε παρά το ότι αυτός είναι αριστερός. Τι του φωνάζει ο φλαμπέ; Δεξιότερα Αλέξη.

Ο Ευαγγελάτος και ένα σωρό (δεξιά κυρίως) sites διαβεβαιώνουν πως το Ταμείο θα αναλάβει η κα Νίκη Τζαβέλλα. Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ! Οικονομολόγος, πρώην ανώτατο κοκκαλικό στέλεχος, στέλεχος του Μίνωα Κυριακού, και άλλα τέτοια. Στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν τρία πουλάκια κάθονται! Σ' όλο το ευρωκοινοβούλιο ήταν η μόνη που υιοθέτησε τη λύση blue bonds - red bonds και αγωνίστηκε γι αυτήν. Εν μέσω κουρεμάτων μια Ελένη Λουκά τριγύριζε ως ξωτικό τους διαδρόμους και μονολογούσε: όχι κούρεμα, 60% του ΑΕΠ ευρωομόλογα, 115% του ΑΕΠ μόνοι μας!

Ο φλαμπέ ξέρει τι λέει απ' τον καφενέ στον Κουροπάτκιν! Λαϊκοδεξιό, αποδοχής του βαθύτερου κρατισμού να ξεπουλήσει €50 δις περιουσίας του δημοσίου. Δεν θα κάνει απολύτως τίποτε! Ο Αλέξης Κουροπάτκιν θα έχει την λαϊκίστικη καβάντζα "δεξιάντζα του κερατά βάλαμε να μη λερώσει αριστερό παλληκάρι τα χέρια του", θα μπορεί να οργανώνει διαδηλώσεις και θάναι ευτυχής που δεν θα γίνεται τίποτε.

Το πρώτο πρόβλημα και μεγαλύτερο είναι πού θα βρεθούν €50 δις περιουσίας. Άντε καμιά δεκαριά από τις συμμετοχές στις τράπεζες. Επτά αποκρατικοποιήσεις είναι γραμμένες στο Μνημόνιο Τσίπρα χωριστά και δεν μετράνε. Τι θα βάλουν; Και το σώβρακο του παππού μου. Τον ορυκτό πλούτο, λέει! Τα πετρέλαια και τα φυσικά αέρια που θα βρεθούν! Πρόβλημα ο Πάνος Καμμένος εδώ που τα προσέφερε 70-30 στον Ομπάμα. Δεξιάντζες του κερατά, θα τα βρουν με τη Νίκη. Αν υπάρχει εκμεταλλεύσιμο πετρέλαιο ή αέριο στην Ελλάδα, θέλει κατ' ελάχιστον τέσσερα χρόνια από σήμερα να είναι "τιτλοποιήσιμο". Θάχει τελειώσει το Μνημόνιο; Δε βαριέσαι, θάχουμε άλλο. Θα βάλουν ακίνητα και γαίες! Ας βάλουν - μόνο το 15% της υποτιθέμενης δημόσιας περιουσίας είναι ιδιοκτησιακά καθαρό.

Διαβολικό σας φαίνεται; Είναι! Ένα πρόβλημα με άγνωστη λύση ανατίθεται σε λαϊκοδεξιό κουκουρούκου! Τα γνωστά: δεν κάνουμε τίποτε, ο Τσίπρας αγωνίστηκε, δε φταίει αυτός. Μέσα σε δύο μήνες θα είμαστε φιδέμποροι ξανά!

Μόνη ελπίδα είναι να σπρώχνει τα δημοσιεύματα η ίδια για πίεση. Ομολογώ συντετριμένος πως σε μια τέτοια περίπτωση θα φωνάξω: βάστα Τσίπρα!”




Δημοφιλείς αναρτήσεις