Λέμε και καμιά mlkία για να περνάει η ώρα

“ Η κα Γεροβασίλη τα μαζεύει ατάκτως με το ΔΝΤ.

Τα είχε πει και ο πρωθυπουργός όμως στην ΕΡΤ.
Να θεωρήσουμε πως τα μαζεύει κι αυτός;Τι έγινε ρε παλληκάρια και οι αντιστασιακοί στον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό καπιταλισμό στήνονται στην στάση της προτροπής του συντρόφου Πάνου Καμμένου;

Ως και το γατάκι ο Μοσκοβισί το ξέκοψε:

δεν ξεφεύγετε από το ασφαλιστικό ούτε με τους πρόσφυγες.

Τι να τους είπε ο Σόιμπλε λέτε;

Όποτε βολεύεστε παιζάκια, όταν τελειώσετε το παιγνίδι με την αριστερή και φιλολαϊκή ψυχή σας, περάστε απ' το ταμείο;

Κομματάκι δύσκολο!

Η ουσία είναι πως:

1. Χωρίς ΔΝΤ και χωρίς ταμείο ακοκρατικοποιήσεων/χρέους δεν υπάρχει πρόγραμμα. Όποιος θέλει να παίξει μ' αυτά, ας παίξει!

2. Χωρίς ΔΝΤ λείπουν τουλάχιστον €16 δισ από το πρόγραμμα. Ας πούμε πως η επιτυχημένη (sic) ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εξοικονομεί αυτά τα χρήματα και το πρόγραμμα θα είναι τελικά €70 δισ αντί για €86 δισ - θα το δούμε σύντομα, μέχρι τον Μάρτιο εάν έχει γίνει η εξοικονόμηση.

3. Οι δόσεις των παλαιών δανείων του ΔΝΤ μέχρι το τέλος του προγράμματος είναι περίπου €16 δισ. Δηλαδή, η συμμετοχή του ΔΝΤ με το ελάχιστο προβλεπόμενο λειτουργεί ως "συμμετοχή του" στην αναδιάρθρωση του χρέους. Χωρίς το ΔΝΤ το παλιό χρέος προς ΔΝΤ μεταφέρεται στους ευρωπαϊκούς προϋπολογισμούς. Άντε να ψήσεις κοινοβούλια!

Οπότε η εθνοσωτήριος ή έπρεπε να συνεχίσει τις μαγκιές εάν είχε οποιαδήποτε πιθανότητα να αναβάλει το ασφαλιστικό ή να τα μαζέψει.

Ο Μοσκοβισί τους το ξεκαθάρισε.

Όπότε τα χρυσά μου τα μαζεύουν σα βρεγμένες γάτες.

Πλην όμως το τραύμα στην αξιοπιστία άνοιξε - αν είχε αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.

Να δούμε πόσο καιρό θα μπορεί να αναβάλλει την εφαρμογή όσων ψηφίζει και όσων συμφωνεί η εθνοσωτήριος!

Περί το Μάρτιο θα ξέρουμε - θα έχουν μαζευτεί όλες οι εκκρεμότητες, θα υπάρχει αίσθηση σχετικά με την πρώτη αξιολόγηση και πρέπει να αρχίσει η δεύτερη.

Με ένα ... 'άλλο τι κάνουμε κι άλλο είναι η γνώμη μας' ... ξεφεύγεις!”