Περί παιδείας και της "σχολής Φίλη"...

“Νομίζω πως το παρακάτω εξοργιστικό, αξίζει σχολιασμού. Μετά την εισήγηση του κ Λιάκου, προέδρου της... Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, για κατάργηση των πανελλαδικών προς όφελος των δεκάδων σχολών-μαιμού και των διορισμένων κομματόσκυλων που «εργάζονται πυρετωδώς» σε αυτές…



«Τζιχαντιστές»... της εποχής τους οι Μακεδονομάχοι, γράφει ο άνθρωπος που θα ανασχεδιάσει την Παιδεία, ο πρόεδρος της επιτροπής και επικεφαλής της αναθεώρησης του προγράμματος και των σχολικών βιβλίων, Αντώνης Λιάκος.

Είναι ο ίδιος που έχει μιλήσει για εθνοκάθαρση των Ελλήνων κατά Οθωμανών και Εβραίων κατά την Επανάσταση του 1821 και κατά Βουλγάρων στη Μακεδονία μετά το 1912.

Είναι ο επιστήμονας που είχε ζητήσει να μη χρησιμοποιείται ο όρος «Μικρασιατική Καταστροφή» διότι θίγεται η αφήγηση των Τούρκων και να αντικατασταθεί ο όρος «Τουρκοκρατία» από τον όρο «πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Υπάρχει όριο στην πρόκληση κατά της λογικής, της μνήμης, της ιστορίας, από ορισμένους ανιστόρητους ιδεοληπτικούς που βρήκαν πρόσφορο έδαφος για την ανάδειξη των… «απόψεων» τους;;;

Δεν υπάρχουν όμορφα λόγια και ευπρεπείς εκφράσεις όταν ποδοπατείται η ιστορία και οι αγώνες ηρώων που πέθαναν για να απολαμβάνουν τώρα την ελευθερία τους ιδεοληπτικοί και ανιστόρητοι, υβρίζοντας τους.

Είναι ΥΒΡΙΣ η ταύτιση ή έστω, η παρομοίωση Μακεδονομάχων με…

«ομάδες τζιχαντιστών… οι οποίες αποκεφαλίζουν «άπιστους», μετατρέπουν μικρά παιδιά σε φονικές μηχανές, πετούν ανθρώπους από ταράτσες γιατί δηλώνουν ομοφυλόφιλοι, λιθοβολούν γυναίκες, ανατινάζουν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, απειλούν και επιτίθενται ευθέως στην οντολογία και σε κάθε αξία του δυτικού πολιτισμού. Του πολιτισμού που δίνει και σε σένα το δικαίωμα να διαφωνείς πάνω από το πληκτρολόγιο για το ποιο hashtag ταιριάζει σε νεκρούς, αν η εφαρμογή του facebook με την τρικολόρ σημαία σε εκφράζει ή όχι, αν σε καλύπτουν οι συμβολικές κινήσεις πένθους στις μητροπόλεις του κόσμου».

Να ζητήσουμε… συγνώμη τότε κ. Λιάκο, σαν έθνος, από όσους ενοχλήσαμε με τους αγώνες μας στην ιστορία της χώρας, για τα «εγκλήματα» των μέχρι πρότινος ηρώων μας και νυν εγκληματιών (κατά την δική σας άποψη).

«Αποκαταστήστε την αλήθεια» κύριοι και… κυρίες, αποδομήστε την ιστορία, ξαναγράψτε την για να εξυπηρετήσετε την ιδεολογία σας, προς όφελος των ανθελληνικών, Τουρκικών (και όχι μόνο) συμφερόντων…

Δυστυχώς, ίσως αισθάνονται κάπως περίεργα οι αναστατωμένοι πλέον Μακεδόνες συμπολίτες μας που ανέδειξαν μέσω της ψήφου τους τα πιστεύω των συγκεκριμένων δογματικών, αποκρουστικών, ανιστόρητων, διεθνιστών, εθνομηδενιστών της αριστεράς, όταν ακούν τα «διαμάντια» της «σχολής Ρεπούση», που θα πληρώνονται μάλιστα από τους φόρους του «γενοκτονικού μνημονίου» που είναι… άλλωστε και η μόνη γενοκτονία που αναγνωρίζει η αριστεροσύνη, να μιλούν με «αξιοπρέπεια και περηφάνια» για τον… «συνωστισμό», τον «εθνικιστικό λαϊκισμό», τις… γενοκτονίες, τις εθνοκαθάρσεις, τους μακεδονομάχους τζιχαντιστές και τα εγκλήματα τους κατά όσων απειλούσαν ή απειλούν τη χώρα….

Πληρώστε τον, λοιπόν... και αυτόν, με τους φόρους όλων.”

Όπως είπε και ο ποιητής 100 χρόνια πριν…
«Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς!
Ω Ελλάς, ηρώων χώρα τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα;»



Δημοφιλείς αναρτήσεις