Η οικονομία σέρνεται ... Η χώρα είναι εκτός δικτύου

“Με ποια λογική, τα «μυαλά», οι «διάνοιες», οι «μεταρρυθμιστές» υπολογίζουν σε αύξηση εσόδων 3,2 δις από φόρους … ενόψει ΝΕΟΥ υφεσιακού κύματος;;;”“"Δεν μπορείς να ξυπνήσεις κάποιον που προσποιείται ότι κοιμάται".

Με ποια λογική, σε μία χώρα που ψάχνει επενδύσεις, που ο ιδ. Τομέας καταρρέει, με 600.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες κατεστραμμένους, με 1,5 εκ ανέργους, που περισσότεροι από 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστάνε στο Τέρας βρισκόμενοι στο ΕΛΕΟΣ του Κράτους, που οι φορολογούμενοι χρωστάνε συνολικά σε κόκκινα δάνεια και… κόκκινη εφορία 200 δις δηλαδή 115% ΑΕΠ, ενώ είναι άνεργος ο 1 στους 3,5 και το εργατικό δυναμικό συρρικνωμένο, σε μία χώρα που τα 7 εκ. από τα 10,5 του πληθυσμού δεν εργάζονται,τα «μυαλά», οι «διάνοιες», οι «μεταρρυθμιστές» υπολογίζουν σε αύξηση εσόδων 3,2 δις από φόρους, 1,8 δις από τις τροποποιήσεις ΦΠΑ και 1,4 δις από αύξηση των συντελεστών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση του φόρου των επιχειρήσεων, εισοδήματος, κλπ… ενόψει ΝΕΟΥ υφεσιακού κύματος;;;

Η οικονομία σέρνεται, η χώρα είναι εκτός δικτύου, οι προσδοκίες είναι μηδενικές, δεν υπάρχει το παραμικρό σχέδιο και εμείς ασχολούμαστε με ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Τα πάντα έχουν παγώσει.
Οι νέοι φόροι έρχονται κατά κύματα διαδέχονται ο ένας τον άλλο ασταμάτητα.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν εκραγεί, σε μία ανεξέλεγκτη κατάσταση που πλέον δεν μαζεύεται.
Η τρύπα των ισοδύναμων διευρύνεται διαρκώς και φτάνει σε δυσθεώρητα ποσά.
Η τρύπα των… εισοδημάτων διευρύνεται επίσης διαρκώς και φτάνει σε… αόρατα ποσά.
Τζίροι συρρικνώνονται και οι επιχειρήσεις λαμβάνουν δυσάρεστα μέτρα μήπως και επιβιώσουν. Η Κρατική ρουφήχτρα είναι έτοιμη να εξαφανίσει ότι απέμεινε.
Η ζήτηση δανείων μειώθηκε κι άλλο το γ' τρίμηνο, όπως και η χορήγηση δανείων από τις τράπεζες-ζόμπι.
Επενδύσεις δεν διαφαίνονται ούτε καν σαν πιθανότητα. Τα προαπαιτούμενα δεν έχουν τελειωμό και το φοροκυνηγητό είναι ανελέητο. Το 20% των πτυχιούχων της χώρας παραμένει άνεργο σε μία άνευ προηγουμένου καταστροφή ανθρώπινου δυναμικού κάτι που δεν συμβαίνει πουθενά στον δυτικό κόσμο και σαν κερασάκι, το μεταναστευτικό είναι σε έξαρση, σε μία χώρα που μοιάζει χώρα χωρίς σύνορα.

Η ανάπτυξη για την ανάπτυξη που ονειρεύονται οι κυβερνώντες, είναι η «ιδεολογία» των καρκινικών κυττάρων.

Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ πρέπει να καταλάβουν το εξής απλό, αν μπορούν, φυσικά.
Ανάπτυξη και επενδύσεις με αύξηση φόρων δεν υπάρχει. Χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις διατηρήσιμη ανάπτυξη ΔΕΝ υπάρχει.
Οι ιδεοληπτικοί κυβερνώντες ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ επενδύσεις με αύξηση φορολογίας υπέρ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΙΚΗΦΗΝΑΡΙΩΝ.
Η κυβέρνηση ΔΕΝ εστιάζει στην αύξηση εσόδων μέσω αύξησης της οικονομικής δραστηριότητας. Εστιάζει στην αύξηση εσόδων… σκέτο.
Σχεδιάζει προσέλκυση επενδύσεων και αύξηση δραστηριότητας… με φόρους.

Είναι εντυπωσιακό το ότι δεν τους περνάει καν από το μυαλό πως η επερχόμενη κάμψη της συναλλακτικής δραστηριότητας και η υπερφορολόγηση σε συνδυασμό με τον χαμηλό βαθμό ανταποδοτικότητας θα ενθαρρύνει την φοροαποφυγή και θα πλήξει τελικά τα έσοδα του Τέρατος, αφού ΑΥΤΟ άλλωστε είναι και το ΜΟΝΟ που τους νοιάζει.
Το πόσα τους λείπουν είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει.
Το πώς, από ποιους και με τι συνέπειες το γράφουν στα @@@ τους.
Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΣΤΩΝ.

Το ΜΠΟΥΜ και η ισοπέδωση του ιδιωτικού τομέα θα φέρει νομοτελειακά το ΜΠΟΥΜ και την πτώση των εσόδων του κράτους.”