Οι Βαρεμένοι της Βουλής

“Όχι, δεν περιμένω καλύτερες συμπεριφορές από τη Χρυσή Αυγή. Από τον υπόκοσμο δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο. Άλλο είναι το θέμα, όμως:


Ότι στη βία, την απειλή βίας και/ή τις χουλιγκανικές συμπεριφορές των χρυσαυγιτών βουλευτών δεν αντιπαρατίθεται η έννομη βία ή η απειλή έννομης βίας τους κράτους δικαίου.

Είδατε τον κακόμοιρο αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Βαρεμένο;

Βαρεμένος όνομα και πράγμα!

Αμήχανος να αντιμετωπίσει τον ταραξία Λαγό (ο οποίος συμπεριφερόταν στο βήμα της Βουλής σα να ήταν πορτιέρης σε μπαρ διαπληκτιζόμενος με υποψήφιους θαμώνες), παρακαλούσε τον ομιλητή, κοίταζε πανικόβλητα δεξιά-αριστερά, και ψέλλιζε ο δύστυχος στην διπλανή του κυρία κάτι για «τον Φρούραρχο»!

Δεν πέρασε από το νου του βαρεμένου Βαρεμένου να καλέσει την Αστυνομία της Βουλής να επιβάλλει την τάξη.

Ιδού το βαθύτερο πρόβλημα (διαχρονικό, όχι τωρινό):

Αυτοί που είναι ex officio επιφορτισμένοι με την προστασία των θεσμών, αδυνατούν να τους προστατεύσουν.

Εν μέρει επειδή δεν διαθέτουν το απαιτούμενο ηθικό κύρος (άλλη συζήτηση αυτή) κι εν μέρει (όπως στην περίπτωσή μας εδώ) γιατί δεν κατανοούν ή απεχθάνονται τη σκέψη ότι, σε ΤΕΛΙΚΗ ανάλυση, η προστασία ενός συλλογικού αγαθού δυνητικά στηρίζεται στην έννομη βία.

Στο κράτος δικαίου έχουμε εναποθέσει την άσκηση έννομης βίας, με πολλούς ελέγχους και αντισταθμίσματα, στην Αστυνομία.



Αλλά αυτοί που δεν θέλουν να βγάλουν δια της βίας τους παράνομους καταληψίες από τα πανεπιστήμια, θα βγάλουν τους ταραξίες βουλευτές από τη Βουλή;

Όχι, βέβαια.

Γι αυτό θα δούμε κι άλλα τέτοια χουλιγκανικά περιστατικά.

Με τους βαρεμένους, φυσικά, απλώς να «προεδρεύουν»…”



Δημοφιλείς αναρτήσεις