Δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση

“Αυτό που έγινε ήταν μια κομπίνα.

Μια κομπίνα που δεν έπιασε, ακόμη και όταν η κυβέρνηση έπαιξε τα ρέστα μας.

Ήταν ένα κόλπο με τρεις άξονες:



1. Την υπονόμευση της προηγούμενης προσπάθειας. Όσο βελτιωνόταν η οικονομία, τόσο το επιχείρημά τους περί μη βιωσιμότητας έχανε έδαφος, οπότε τους συνέφερε τα πράγματα να πάνε στο απροχώρητο.

2. Την κωλυσιεργία. Καθυστερούσαν τις συνομιλίες καθώς νόμιζαν οτι το κόστος για την ευρωζώνη μεγαλώνει δυσανάλογα σε σχέση με το δικό μας. Έκλεισαν τις τράπεζες ως το απόλυτο υπερόπλο που θα συγκλόνιζε τον κόσμο και οι αγορές, αντί να χορέψουν, σήκωσαν νωχελικά το χέρι και ξύστηκαν.

3. Την υπονόμευση της ίδιας της συνοχής της ευρωζώνης. Επιχείρησαν να εισάγουν ως πολιορκητικούς κριούς τις BRICS. Λες και θα χάλαγαν τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες τους για τις ιδεοληψίες του Τσίπρα, του Βαρουφάκη και του Λαφαζάνη.

Τζόγαραν γιατί θεώρησαν οτι κερδίζουν με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: εάν έπαιρναν λεφτά χωρίς όρους είχε καλώς. Εάν διέλυαν την "καπιταλιστική" παραγωγική βάση της χώρας, ακόμη καλύτερα, ο σοσιαλισμός και η δραχμή θα ήταν αναπόφευκτα.

Δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση.

Ηταν αποτυχημένη, φαιδρή απόπειρα εκβιασμού και σαμποτάζ.

Και επαίρονται γι' αυτό δημόσια.

Αντιμετώπισαν τους Ευρωπαίους ως εχθρούς.

Έκαναν λάθος υπολογισμούς γιατί οι μισοί σκέφτονταν σαν κομμουνιστές και οι άλλοι μισοί σαν αναλυτές της Wall Street Journal που έχουν πειστεί οτι το ευρώ καταρρέει.

Πλήρης σύγχυση και εγκληματικές σκοπιμότητες εις βάρος της επιβίωσης της ελληνικής οικονομίας.

Εμείς εισπράξαμε τα επίχειρα: Κάποιες δεκάδες δισεκατομμύρια και ολοκληρωτική απώλεια του κεφαλαίου αξιοπιστίας της χώρας.

Η υπογραφή τους δεν σημαίνει οτι έχουν ξαφνικά αλλάξει άποψη.

Ειναι μια τακτική υποχώρηση μπροστά στην πίεση της κοινής γνώμης για παραμονή στο ευρώ.

Εάν κερδίσουν, θα συνεχίσουν το ίδιο βιολί.

Ειναι πιο καλά καμουφλαρισμένοι Λαφαζανηδες και Καμμένοι.

Θα τους αφήσουμε;”



Δημοφιλείς αναρτήσεις