Όταν ο Θεός θέλει να μας κοροϊδέψει μας στέλνει τους δημοσκόπους

“Το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα ήταν μία μεγάλη προσωπική νίκη του Αλέξη Τσίπρα. Αντιμετώπισε την μεγάλη εσωκομματική κρίση του ΛΑΕ και κατόρθωσε να αυξήσει τις δυνάμεις του. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι στην διάρκεια των επτά μηνών της διακυβέρνησής του δεν είπε στον λαό ούτε μία αλήθεια.



Στις εκλογές αυτές η Νέα Δημοκρατία υπέστη μία σημαντική ήττα. Δεν κατόρθωσε να πείσει τον ελληνικό λαό για τις θέσεις της. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα παλιό και φθαρμένο κόμμα που η φωνή του δεν ακούγεται στα αφτιά των νέων ανθρώπων. Αν τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος δεν αντιμετωπίσουν την δυσάρεστη αυτή κατάσταση σύντομα, τότε ας συνηθίσουν στις θέσεις της αντιπολίτευσης για τις επόμενες δεκαετίες.

Από τους μεγάλους χαμένους, επίσης, ο Σταύρος του Ποταμιού και μαζί του όλες οι δυνάμεις εκείνες που αυτοπροσδιορίζονται ως μεταρρυθμιστικές. Ο ελιτισμός τους απωθεί.

Και φυσικά η μεγαλύτερη ήττα ανήκει στο λόμπι της δραχμής, στην τρελαμένη αριστερά της κυρίας Προέδρου. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην λυπηθώ …

Ακόμη πιο μεγάλη ήταν όμως η ήττα των δημοσκόπων. Οι ψηφοφόροι τους έκαναν πλάκα μέχρι και την τελευταία στιγμή. Δεν έπεσαν μέσα ούτε ένα εκατοστό στις προβλέψεις τους. Όχι γιατί οι ίδιοι έκαναν λάθη από επιστημονικής πλευράς. Αλλά διότι ο λαός εκφράζεται με «αντισυστημικό» τρόπο ή έτσι τουλάχιστον πιστεύει. Τόσο στις δημοσκοπήσεις όσο και στις εκλογικές μάχες.

Η άνοδος της Χρυσής Αυγής δεν είναι τυχαία. Και το γεγονός ότι προσπαθεί να εκφράσει αυτό το «αντισυστημικό» θα πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα. Αν το πολιτικό σύστημα εξακολουθήσει να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο, αγνοώντας τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και του λαού, τότε δεν είναι μακριά η μέρα που η Χρυσή Αυγή θα είναι δεύτερο και ίσως και πρώτο κόμμα…”




Δημοφιλείς αναρτήσεις