Υπόγειο μαλλιοτράβηγμα Μέρκελ - Λαγκάρντ;

“Τωρα εγω γιατι σκεφτομαι οτι γίνεται ενας κακός χαμός στα παρασκήνια του Ελληνικου ζητήματος & όλοι είναι εναντίον ολων χωρίς τα πράγματα να δείχνουν καθαρά τι συμβαίνει?



1. Το ΔΝΤ βρηκε την ευκαιρια να την πέσει στους Γερμανους ωστε να αποφασισουν επιτελους την αναδιαρθρωση του χρεους ως μη βιωσιμου (λες & ηταν ποτέ), με αφορμή τα μικρότερα πλεονάσματα, που ουτε κι'αυτα θα βγουν με δεδομένη την κατασταση της οικονομίας. Για τον λόγο αυτο, δείχνει άκαμπτο.
2. Ο Σοιμπλε ξεφυσάει κάθε μέρα ζητώντας περισσότερα μέτρα, βλέποντας οτι χάνει το παιχνίδι απο τη μιά, ενω απο την αλλη βλέπει την αναδιάρθρωση που ΔΕΝ τόλμησε όταν επρεπε, να πλησιάζει, έχοντας πολιτικο κόστος.
3. Η Ντόροθυ, από την μια δεν θέλει να λουστεί το πολιτικό κοστος μιας αναδιάρθρωσης χρέους, απο την αλλη δεν θέλει να υπερσκελιστεί στα μάτια του λαού της απο τον Σοιμπλε & απο την παράλλη, δεν θέλει να χρεωθει ως καγκελαριος μια πιθανή διαλυση του ευρω, μεσω κάποιας επίσημης χρεοκοπιας χώρας μελους. Αυτά συμβαίνουν οταν είσαι δειλή οταν πρέπει να τολμήσεις & κλωτσας το τενεκεδάκι διαρκώς παρακάτω. Στο τελος βρίσκει τοιχο.
4. Η Ελληνικη κυβερνηση αμύνεται πρός όλες τις κατευθύνσεις χρησιμοποιώντας τα μικρα μέσα που διαθέτει, σε σημείο πλέον να γράφει μονη, η σχεδον μόνη το κείμενο της τελικής (?) συμφωνίας χωρίς να εχει
κλείσει ολα τα μέτωπα των διαφορών.

Bingo!

Tωρα καλείται ο μπάρμπα Σαμ να βγάλει το φιδάκι τον Διαμαντη απο την τρύπα του, πριν γίνει πυθωνας & τους πνίξει ολους.

Μη σας πω οτι τελικά πίσω απο τους Αμερικανούς κρύβεται, πλην των ιδιων συμφεροντων & της ελληνικης κυβέρνησης & η ιδια η Μέρκελ ανεξάρτητα απο την βουληση του Σόιμπλε που δεν μπορεί πλεον να ελέγξει δημοσίως (η δε θελει για λόγους πολιτικου κοστους), κάνοντας στα κρυφά δικό της παιχνίδι....

Αυτά κατέβασε σημερα το φτωχό μου, κρίνοντας & προσπαθώντας να διαβάσω τα πράγματα κάτω απο το τραπεζι.”




Δημοφιλείς αναρτήσεις