Ολοκληρώνεται η «πλαστογράφηση» όλων των εννοιών

“Ολοκληρώνεται η ΑΣΧΗΜΙΑ ΛΟΓΟΥ. Ενώ η χώρα είναι με την πλάτη στον τοίχο, παρακολουθούμε την προσπάθεια εξισορρόπησης ενός πρωθυπουργού ανάμεσα στην πραγματικότητα, στην πολιτική ανακολουθία και στο εσωκομματικό ακροατήριο.



Γιατί… όχι, δεν είναι ποτέ αρκετό.

Δεν φτάνει το ότι πηδ@με τους μισούς για να θρέψουμε τους άλλους μισούς. Δεν είναι αρκετό. Πάντα μπορούμε να πάμε λίγο… παρακάτω για την πολιτική μας επιβίωση. Δεν φτάνει το ότι στην χώρα αυτή έχουν «πλαστογραφηθεί» και παραμορφωθεί συστηματικά όλες ανεξαιρέτως οι έννοιες και όλοι οι θεσμοί, το ότι απαξιώθηκαν τα πάντα, για αυτό βασιλεύει η αναξιοκρατία, η μετριότητα, η διαφθορά και η σήψη.

«Πλαστογραφήθηκαν» οι έννοιες του Κράτος δικαίου, της Δικαιοσύνης, της Κρατικής «ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ», του κοινωνικού Κράτους, της αξιοκρατίας, πλαστογραφήθηκαν και απαξιώθηκαν πλήρως… όλα, τα πάντα. «Πλαστογραφήθηκαν» οι έννοιες και το νόημα της… αξιοπρέπειας, της ανθρωπιστικής κρίσης, της ισονομίας, της μεταρρύθμισης, της δέσμευσης, της ενημέρωσης, ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, της αλήθειας και της πραγματικότητας. «Πλαστογραφήθηκε» ο θεσμός του Προέδρου της Βουλής, του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλίου, όλοι, μα όλοι οι θεσμοί της Εκπαίδευσης, του ΣΤΕ… όλοι.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να πλαστογραφήσουμε άλλη μία έννοια, αυτή της «έντιμης συμφωνίας». Πως θα χαρακτηρίσουμε «έντιμη» μία συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει καμία από τις βαρύγδουπες προεκλογικές εξαγγελίες, δεσμεύσεις και υποσχέσεις, οι οποίες παραμένουν… ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΕΣ;;; Πανηγυρίζοντας για μία έκβαση των διαπραγματεύσεων που περιλαμβάνει λήψη μέτρων τα οποία ουδέποτε είχαμε αναφέρει… με φόντο τον ΦΠΑ και την ΕΡΤ, την έκτακτη εισφορά και τους καφέδες της ΔΕΗ, τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και τις επαναπροσλήψεις και άλλα τέτοια «αναπτυξιακά» μέτρα, με σκοπό να διαχειριστούμε επικοινωνιακά στο εσωτερικό της χώρας και του κόμματος την ανακολουθία ανάμεσα στις προεκλογικές μας υποσχέσεις που χαρακτηρίσαμε «σχήμα λόγου» και να εισπράξουμε τα εύσημα για μία «επιτυχή έκβαση» ενώ η οικονομία και η αγορά ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ, ενώ οι επιχειρήσεις φυτοζωούν, ενώ διατηρούνται όλες οι πραγματικές αιτίες τις χρεοκοπίας;;; Αναφερόμαστε ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ στην προώθηση της ισότητας, στην αλληλεγγύη, στο σεβασμό της δημόσιας περιουσίας, στην στήριξη των κοινών αγαθών, έννοιες επίσης πλαστογραφημένες;;;

Τώρα είμαστε έτοιμοι να πλαστογραφήσουμε ακόμα και την έννοια της εθνικής συνεννόησης, με μόνο και παντοτινό στόχο την πολιτική μας επιβίωση.

Το καλό είναι ότι επιτέλους, εξηγήθηκαν πολλά, ή μάλλον… όλα. Για άλλη μία φορά δηλαδή, έγινε… παρεξήγηση. Όλα ήταν «σχήμα λόγου», όλα… εκτός από το «ψηφίστε μας». Και η ελπίδα ήταν «σχήμα λόγου» αλλά έφερε «κανονικές» ψήφους και όχι… «ΣΧΗΜΑΤΑ ΨΗΦΟΥ».

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις, οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις δεν θα είναι πλέον ανάληψη υποχρέωσης απέναντι στον ψηφοφόρο και μετονομάζονται… ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ σε «σχήμα λόγου» όπως ακριβώς μετονομάστηκε η Τρόικα σε «θεσμούς». Τώρα που βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις έωλες υποσχέσεις που εύκολα δώσαμε και τις δεσμεύσεις που εύκολα αναλάβαμε, λέμε ένα «σχήμα λόγου» και… κακοποιώντας άλλη μία έννοια… καθαρίσαμε, τουλάχιστον μέχρι να ενημερωθεί για το… σχήμα και η Πλατφόρμα.

Πως θα διαχωρίσουμε εμείς οι «πάντα ευκολόπιστοι και πάντα προδομένοι» ψηφοφόροι, που τελειώνουν οι δεσμεύσεις των ογκόλιθων και που ξεκινούν τα… σχήματα;;;

Απλά:
Στο σχήμα λόγου εντάσσονται η ΑΜΕΣΗ επαναφορά του κατώτατου και η αύξηση του επιδόματος ανεργίας. Εντάσσεται η ΑΜΕΣΗ κατάργηση του ΕΝΦΙΑ που λέγαμε εμφατικά πως «δεν βελτιώνεται, παρά μόνον καταργείται». Η ΑΜΕΣΗ υλοποίηση του διετούς προγράμματος των 5 δις για ανάκτηση της εργασίας, 3 δις τον πρώτο χρόνο, ήταν σχήμα λόγου. Το ότι προέβλεπε αύξηση 300.000 θέσεων εργασίας ήταν σχήμα λόγου όπως επίσης και το αφορολόγητο στα 12.000. Η πρόταση που δεν θα αρνιόταν η Μέρκελ, η 13η σύνταξη και τα νταούλια… και αυτά σχήμα λόγου ήταν.

Αντίθετα, το ότι είμαστε ουσιαστικά εκτός ευρώ, το άνοιγμα της ΕΡΤ, η διατήρηση ή και αύξηση της έκτακτης εισφοράς, τα καφεδάκια της ΔΕΗ και οι επαναπροσλήψεις δεν είναι σχήμα λόγου. Το «πολιτικός νάνος», το «ανίκανος», το «επικά ανόητος», το «ανάξιος», το «αλαζόνας», το «ανεπαρκής», το «αμετροεπής» και το «άχρηστος» ΔΕΝ είναι σχήμα λόγου. Είναι ακριβής περιγραφή.

Προσφέρετε πραγματική υπηρεσία στη χώρα, αποσυρόμενοι οριστικά και αμετάκλητα, πηγαίνετε σπίτι σας, αφήνοντας χώρο σε... εμάς, να ψηφίσουμε και πάλι με χαρακτηριστική ευκολία, ανωριμότητα και αφέλεια τους επόμενους mlkες που θα μας σερβίρουν τα επόμενα… σχήματα λόγου.”





Δημοφιλείς αναρτήσεις