Ακραίες οι φωνές που δεν επιθυμούν λύση αλλά ... ποιές είναι αυτές;

“Το μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί απλώς μια συμφωνία αλλά μια συμφωνία που να συνιστά λύση για την οικονομία της χώρας έστειλε από το βήμα της ετήσιας 19ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση του Economist Νίκος Παππάς, ο οποίος σημείωσε ότι «θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ευρωπαϊκή προοπτική».



Ο ίδιος μίλησε για «ακραίες φωνές που δεν επιθυμούν λύση», όπως και για ορισμένους κύκλους στη Γερμανία, «όχι γύρω από την καγκελαρία», που διακινούν σενάρια εξόδου της Eλλάδας από την Ευρωζώνη.

Στο πλαίσιο αυτό διαμήνυσε τη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης για την εξεύρεση λύσης, όπως είπε, «χωρίς ωστόσο να αρχίσουμε όλοι να υποκρινόμαστε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν επιτυχές».

Ο κ. Παππάς αναγνώρισε ότι η ελληνική οικονομία είχε και έχει διαθρωτικά προβλήματα και σημείωσε με νόημα ότι οι εταίροι και πιστωτές της χώρας ποτέ, όπως είπε, δεν έστειλαν κάποιο τελεσίγραφο -πριν από την εκταμίευση κάποιας δόσης- που να αφορά την υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων σε τομείς όπως, για παράδειγμα, τα "καρτέλ" και η φοροδιαφυγή.”




Δημοφιλείς αναρτήσεις